На Житормирщину успішно прибув перший евакуаційний рейс з Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Перший евакуаційний рейс з Донеччини на Житомирщину прибув успішно

20 квітня 2023, 14:57 | Ініціатива, Світ та людина, Милосердя 5223
Поділитися:
Перший евакуаційний рейс з Донеччини на Житомирщину прибув успішно

На залізничну станцію Бердичева прибув поїзд з жителями Донеччини, які були змушені покинути свої будинки через посилення бойових дій і загроз безпеки в громадах, де вони жили.

Серед них жителі Костянтинівки, Слов'янська, Марьінкі, Покровська, Бахмута та інших міст сходу України. У більшості були з собою тільки найнеобхідніші речі, але вони наповнені надією на краще майбутнє, повідомляє офіційний сайт Житомирської облдержадміністрації.

Спільно з представниками місцевої влади, рятувальники, медики та волонтери ( були зокрема бердічевскіе від організації « Карітас » і Товариства Червоного Хреста ), які прибули була надана вся необхідна перша допомога.

Відео Facebook 

Крім того, волонтери забезпечили переселенців теплими обідами і медичною допомогою, а з боку держави були надані перші виплати для забезпечення першочергових потреб. Також серед переселенців є люди з інвалідністю, які незабаром будуть розміщені в соціальних установах Бердичівського району.

Перша хвиля переселенців з Донеччини буде поселена на території Андрушевській громади, де вже підготовлені місця для проживання. У свою чергу, територіальні громади області працюють над облаштуванням притулків і соціальних гуртожитків, щоб забезпечити всі необхідні умови для комфортного проживання переселенців, серед яких багато дітей і підлітків.

Довідково. У Житомирської області створено додатково понад 6 100 місць для постійного проживання переселенців. Зараз на території області, нині проживає понад 66 тисяч переселенців з Донеччини, Харківщини, Луганщини, Херсонщини та інших регіонів, які постраждали в результаті війни.

Нагадаємо, з 18 квітня почалася безкоштовна евакуація в територіальні громади Житомирської області, Вчора з Покровська на Бердичів був відправлений перший рейс нового евакуаційного спецпоїзда.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі