Чи буде і далі фінансова підтримка у переселенців | ZI.ua
Акция закончилась

Переселенцям в Україні допоможуть зарубіжними грошима

7 грудня 2022, 19:57 | Офіційно 1143
Поділитися:
Переселенцям в Україні допоможуть зарубіжними грошима

Відповідно до досягнутих домовленостей Уряд України отримає грант в обсязі 200 млн євро для покриття витрат з виплати допомоги на проживання ВПО. Кошти надійдуть до Державного бюджету України вже найближчим часом.

Міністр фінансів України Сергій Марченко провів робочу зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Федеративної Республіки Німеччина в Україні Анкою Фельдгузен. Під час зустрічі Сергій Марченко підписав угоду з Кредитною установою для відбудови (KfW), а також Окрему угоду до Грантової угоди в рамках Програми підтримки стійкості внутрішньо переміщених осіб (ВПО) в Україні.

- Вдячний Уряду Німеччини та команді Кредитної установи для відбудови за надзвичайну підтримку у цей визначний для України історичний період. 200 млн євро грантових коштів допоможуть Уряду України і надалі підтримувати осіб та сім’ї, які в результаті російської військової агресії вимушені були залишати свої домівки та тимчасово виїхати в більш безпечні регіони України, - зазначив під час підписання Сергій Марченко.

Також, під час зустрічі Міністр фінансів України відзначив зусилля Німеччини у підтримці інтересів України на міжнародній арені, під час їх головування у G7 цього року.

Зі свого боку Анка Фельдгузен запевнила, що Німеччина і надалі буде підтримувати зусилля України у боротьбі з агресором.

Сторони також обговорили стан фінансової та економічної системи України, а також інші проекти, які реалізуються за підтримки Уряду Федеративної Республіки Німеччина та KfW. Сергій Марченко відзначив, що з початку повномасштабної збройної агресії рф проти України від Уряду ФРН залучено 1,5 млрд євро (з урахуванням гранту на 200 млн євро).

Ці кошти спрямовано на бюджетну підтримку першочергових соціальних видатків та видатків у сфері освіти і охорони здоров’я, допомоги ВПО, а також підтримку державних програм з кредитування малого та середнього бізнесу в Україні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі