Працівник охоронної фірми готував прорив окупантів на Покровському напрямку | ZI.ua
Акция закончилась

Охоронець шахти у Мирнограді передав російським спецслужбам 9 дислокацій ЗСУ

28 червня 2024, 10:33 | Кримінал | Мирноград 1134
Поділитися:
Охоронець шахти у Мирнограді передав російським спецслужбам 9 дислокацій ЗСУ

На Донеччині СБУ затримала охоронця однієї з шахт, який готував прорив окупантів на Покровському напрямку. Агент російського спецназу наводив удари по позиціях ЗСУ.

Про це повідомили у прокуратурі та СБУ.

"Фігурант розвідував місця базування особового складу та важкого озброєння ЗСУ на Покровському напрямку, де тривають безперервні бої. Найбільше ворога цікавили локації укріпрайонів та вогневих позицій артилерії. Ця інформація була потрібна окупантам для підготовки нових наступів та прориву оборони ЗСУ. Для збору відомостей агент пішки обходив місцевість, де фіксував потрібні локації. Отримані координати він позначав на гугл-картах", — повідомляється на сторінці СБУ.

Чоловіка затримали у його власному будинку. Російським агентом виявився мешканець Мирнограда, працівник приватної охоронної компанії. 


"У квітні цього року чоловіка дистанційно завербував спецназівець росгвардії, який співпрацює з військовою розвідкою Росії. Його особу вже встановлено Службою безпеки. У поле зору окупантів зрадник потрапив як активний користувач проросійських телеграм-каналів, де залишав свої антиукраїнські коментарі", — додали у відомстві.

Як повідомили у прокуратурі, у квітні 2024 року охоронець однієї з шахт у месенджері «Telegram» познайомився з представником «МВС лнр», підконтрольного спецслужбам Росії. Співрозмовник запропонував йому збирати інформацію, яка може зашкодити обороноздатності та державній безпеці України.

Чоловік дізнавався про місця дислокації ЗСУ у своєму місті та населених пунктах Покровського району. Загалом агент встиг передати 9 локацій. Фігуранту обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

СБУ публікує скріншоти з телефона фігуранта:






Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ