Обстрілами пошкоджено понад 90 об'єктів водного господарства на Донечч | ZI.ua
Акция закончилась

Обстрілами пошкоджено понад 90 об'єктів водного господарства на Донеччині

23 травня 2024, 15:06 | ЖКГ | Покровськ, Мирноград 1221
Поділитися:
Обстрілами пошкоджено понад 90 об'єктів водного господарства на Донеччині

На Донеччині системами централізованого водопостачання облаштовано 140 населених пунктів, у тому числі 25 міст, 35 селищ та 80 сіл. Внаслідок активних бойових дій на території, підконтрольній органам державної влади, на сьогодні налічується 92 пошкоджених/зруйнованих об'єктів водопровідно-каналізаційного господарства. 

Про це йдеться у відповіді Департаменту ЖКГ Донецької ОДА журналістам Східного Варіанту

Завдані цим об'єктам збитки не дозволяють надавати в повному обсязі послугу з централізованого водопостачання. Зазначається, що зараз найскладніша ситуація з водопостачанням склалася у Покровській та Мирноградській міських територіальних громадах Покровського району. 

Російські обстріли першого квітня 2024 року призвели до знеструмлення Карлівської фільтрувальної станції, а дванадцятого — до руйнування греблі Карлівського водосховища, що призвело до неконтрольованого скидання води. 

Водопостачання міст Покровськ і Мирноград ведеться за графіком 3-1-3 за рахунок модульної фільтрувальної станції з очищення шахтної води з водовідливу шахти «Центральна» ДП «Мирноградвугілля», де 1 день відведено комунальному підприємству «Компанія "Вода Донбасу" на заповнення резервуарів. Вода подається в обмеженій кількості обсягом до 8 тис. м3/добу за мінімальної потреби від 15 тис. м3/добу. 

Щоб вирішити проблеми з водою у м. Покровськ органами місцевого самоврядування та мешканцями міста облаштовано 308 свердловин із середнім дебетом 2-2,5 м3/год, що дозволяє забезпечувати потреби міста в обсязі до 30%.

Раніше повідомлялося, що в Покровському районі замінюють трубопровід на двох дільницях.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ