Який розмір пенсії призначать людям, які одержують мінімальну зарплату | ZI.ua
Акция закончилась

На яку пенсію можуть розраховувати мешканці Костянтинівки за мінімальної зарплати

17 травня 2024, 13:35 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 2376
Поділитися:
На яку пенсію можуть розраховувати мешканці Костянтинівки за мінімальної зарплати
Фото из открытых источников

Розмір майбутньої пенсії залежить від розміру сплачених протягом трудового стажу соціальних внесків. А також - від кількості самого стажу та середньої зарплати по Україні за три роки перед виходом на пенсію.

Таким чином можна порахувати розмір пенсії, на яку можуть розраховувати українці, які отримують мінімалку. З 1 квітня цього року розмір мінімальної зарплати в Україні становить 8 000 грн.

Згідно з останніми даними ПФУ, середній розмір зарплати по Україні, з якої сплатили єдиний соціальний внесок, становить 16 836 грн. Розмір середньої заробітної плати по Україні за останні три роки - 13 559,41 грн.

Отже, людина, яка отримує мінімальну зарплату у розмірі 8 000 грн, за наявності повного стажу отримуватиме 2 255 грн пенсії. Це без доплат та надбавок, наприклад, за наднормативний стаж, але вони зазвичай незначні.

Додамо, що із 10,1 мільйона пенсіонерів в Україні, 2,6 мільйона отримують пенсію до 3 000 грн, тобто фактично кожен четвертий пенсіонер.

Іноді українцям із мінімальною пенсією доплачують міжнародні організації. Так надбавку у травні та червні отримуватимуть пенсіонери, які проживають на території активних чи можливих бойових дій.

А. точніше, у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Луганській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях.

Розмір надбавки складе різницю між 3 250 грн і розміром пенсії з усіма доплатами. Так при розмірі пенсії, наприклад, 2255 грн, у травні та червні доплатять по 900 грн.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ