На вулицях Костянтинівки встановлять захисні конструкції: Набагато дешевше, ніж в | ZI.ua
Акция закончилась

На вулицях Костянтинівки і Дружківки з'являться залізобетонні укриття

30 квітня 2023, 15:10 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка 31734
Поділитися:
На вулицях Костянтинівки і Дружківки з'являться залізобетонні укриття
Иллюстративное изображение / Укрытие в Славянске

До 20 травня в Дружківці з'являться мобільні захисні конструкції. А до кінця літа їх встановлять в Костянтинівці.

Інформація про закупівлю мобільних споруд з'явилася на порталі Prozorro. 13 укриттів для Дружківки замовили на Балівському заводі залізобетонних конструкцій. 7 з них обійшлися в 5 180 000 грн (по 740 000 грн за штуку). Решту придбали у того ж виробника, однак вони іншого типу і дешевше — по 220 тисяч гривень за кожне укриття. Технічні характеристики конструкцій замовники в документах не вказують. 

10 мобільних укриттів до кінця літа планують встановити на вулицях Костянтинівки. Кожне з них обійдеться бюджету міста в 275 тисяч гривень. Зараз міськрада шукає підрядника, який виробляє захисні споруди. За техзавданням це повинні бути конструкції висотою в 2,5 метра, з такою ж довжиною і шириною в 3,1 метра. Також передбачені двері. Кожне укриття має бути розраховане щонайменше на дев'ять осіб. 

До кінця 2023-го по одному мобільному укриттю повинні встановити в місті Миколаївка та селі Криворіжжя. Їх замовили на дніпровському підприємстві "Карат проект", кожне таке спорудження обійшлося в 250 тисяч гривень. Ймовірно, ці укриття матимуть циліндричну форму – в документах вказали внутрішній діаметр конструкції (2 метри) і висоту (2,38 м). Також передбачені металеві двері і по три розсувних вікна в кожній споруді. Всередині їх оздоблять деревом.

Можливо, мобільні укриття планують встановити і в Курахово. Даних про закупівлю захисних споруд для цього міста на сайті немає, але з місцевого бюджету заплатили близько 150 тисяч гривень за перевезення бетонних споруд.

Нагадаємо, на зупинках в Слов'янську захисні укриття почали встановлювати ще в березні.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі