Фахівець відповів на нові питання щодо продовження виплат переселенцям | ZI.ua
Акция закончилась

На нові питання щодо продовження виплат ВПО відповіли в УСВП Костянтинівки

29 лютого 2024, 12:08 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 35574
Поділитися:
На нові питання щодо продовження виплат ВПО відповіли в УСВП Костянтинівки
Фото - автора

Наталя та Сергій одружені два роки, дітей у них поки що немає. Вони переселенці з Бахмута і зараз винаймають квартиру в Костянтинівці.

На даний момент, будучи молодими фахівцями, на двох отримують менше 16 000 грн, 10 000 з яких йде на оплату за квартиру та комуналку. Молоді люди звернулися з питаннями до редакції: чи будуть продовжені виплати ВПО і, якщо ні, то чи можуть вони звернутися за призначенням ДСП?

На ці питання на наше прохання відповіла начальник відділу прийому громадян Костянтинівського УСВП Тетяна Мірошниченко:
.
- Згідно із законодавчими документами, сім'ям без дітей працездатного віку з березня місяця виплати ВПО продовжуватись не будуть, незважаючи на їхню заробітну плату.

ДСП - це державна соціальна допомога малозабезпеченим сім'ям. А вона призначається тим сім'ям, які мають розмір сукупного доходу вбирається у рівень забезпечення прожиткового мінімуму для сім'ї.

Так зараз для працездатних осіб це 55% прожиткового мінімуму (1665,4 грн). У сім'ї Наталії та Сергія дохід вищий, тож за призначенням такої допомоги їм звертатися не варто.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ