Новий майстер спорту України міжнародного класу з’явився на Донеччині | ZI.ua
Акция закончилась

На Донеччині з’явився новий майстер спорту України міжнародного класу

20 січня 2024, 09:09 | Спорт | Дружківка 2331
Поділитися:
На Донеччині з’явився новий майстер спорту України міжнародного класу

Провідному тхеквондисту Школи вищої спортивної майстерності Донецької області присвоєно спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу» відповідно до наказу Міністерства молоді та спорту України №147 від 08.01.2024. Про це повідомили в Управлінні фізичної культури та спорту ДонОДА.

20-річний Артем Гарбар із Дружківки виконав цей норматив, вигравши рейтинговий турнір з тхеквондо (ВТФ) класу G1 «Dracula Open», що відбувся 29 жовтня 2023 року в румунській столиці Бухаресті. У ваговій категорії до 87 кг він тоді почергово переміг Ісмаеля Бузіда з Франції, Лаурентіу Снакова з Румунії та Іоанніса Пападопулоса з Греції.

Артем своє досягнення прокоментував так:

«До виконання нормативу майстра спорту України міжнародного класу я йшов у 2023 році протягом п’яти змагань класу «G». Усюди я здобував золоті медалі, але з турніру в турнір не вистачало 1-2 спортсменів у моїй категорії задля здійснення мети.

Аби виконати МСУМК, я повинен був завоювати 3 перемоги в турнірі серед суперників із 8 країн. І ось у Румунії все врешті-решт склалося саме так. Станом на кінець жовтня в мене накопичилося певне емоційне напруження, ще й у фіналі зламав руку… Від того, що все ж на морально-вольових якостях досягнув бажаної цілі, нарешті відчув заспокоєння та задоволення.

А ще приємно, що наприкінці 2023-го я зміг увійти до топ-20 світового рейтингу у ваговій категорії до 87 кг, хоча ще на початку року був на 57-й сходинці».

Тренерами Артема є Юрій Бірюков та Сергій Гарбар.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ