В Україні на наступному тижні очікується надзвичайна спека | ZI.ua
Акция закончилась

Місцями до +40: З 8 липня в Україні очікується аномально спекотна та суха погода

7 липня 2024, 16:48 | Офіційно 1104
Поділитися:
Місцями до +40: З 8 липня в Україні очікується аномально спекотна та суха погода

З 8 липня в Україні очікується період аномально спекотної та сухої погоди з максимальними показниками температури повітря подекуди до +40 °С.

Про це повідомляє синоптик Ігор Кібальчич.

За його словами, цього тижня температура вдень місцями може досягти максимальних значень за всю історію спостережень.

"Впродовж наступних семи днів погодні умови в Україні визначатиме аномально спекотна та суха повітряна маса, яка надійде до нас із пустельних регіонів Середньої Азії. На тлі високого атмосферного тиску істотних дощів не передбачається. Лише в окремі дні у західній частині малоактивні атмосферні фронти принесуть із собою локальні грозові зливи. Температурне тло суттєво перевищить норму, а денні максимальні значення температури місцями можуть досягти рекордних показників за весь період метеорологічних спостережень", — повідомив синоптик.


Кібальчич попереджає, що висока температура повітря може негативно вплинути на стан здоров'я, а також призвести до перебоїв у подачі електроенергії.

"Щоб уникнути ризиків сонячного і теплового удару, рекомендується в денні години обмежити час перебування на відкритому сонці та в приміщеннях, що слабко провітрюються, а також вживати достатню кількість рідини. Крім того, сильна спека та відсутність опадів призведе до надзвичайного рівня пожежної небезпеки, тому варто звести до мінімуму появу ймовірних джерел відкритого вогню на природі", — пише синоптик.

Як повідомляє Укргідрометцентр, завтра в Україні невелика хмарність, без опадів, лише у західних, вдень і в східних областях місцями короткочасний дощ, гроза.

"Вітер переважно північно-східний, 5-10 м/с. Температура у південних, східних, Дніпропетровській, Кіровоградській областях та в Криму вночі 19-24°, вдень сильна спека 35-38°; на решті території вночі 14- 19°, вдень 28-33°, на крайньому заході країни 25-30°", — повідомляється на сторінці центра.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ