Українцям розповіли, як перейти на інший вид пенсії та отримувати більше | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканці Костянтинівки можуть отримувати більше після переходу на інший вид пенсії

29 травня 2024, 16:03 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 5838
Поділитися:
Мешканці Костянтинівки можуть отримувати більше після переходу на інший вид пенсії
Фото из открытых источников

Деякі українці, зокрема й мешканці Костянтинівки, можуть збільшити розмір своєї пенсії.

Йдеться про громадян, які мають право на кілька видів пенсії: за віком, вислугою років, за інвалідністю, у зв'язку із втратою годувальника. Якщо людина отримує один вид пенсії, але інший вигідніший, має сенс перейти на нього.

Про це розповіли у Пенсійному фонді Україні. .Відповідно до статті 10 ЗУ «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», особам, які мають право на різні види пенсії, призначається лише один із них на їх вибір.

Так, людина може отримувати пенсію за вислугою років до досягнення нею пенсійного віку. Але після його досягнення, якщо це вигідніше, можна перейти на цей вид пенсії.

Вигідно це зробитиме тому, хто після виходу на пенсію за вислугою років продовжував працювати. У такому разі можуть бути враховані стаж та заробіток, придбані після призначення пенсії за вислугу років. Тобто збільшиться коефіцієнт страхового стажу та індивідуальний коефіцієнт заробітної плати, а значить —  пенсія.

Як перейти на інший вид пенсії

Для переходу з одного на інший вид пенсії слід звернутися до Пенсійного фонду з відповідною заявою.

Зробити це можна особисто у сервісному центрі ПФУ чи онлайн — через веб-портал електронних послуг ПФУ.

Переказ здійснюється з дня подання заяви на підставі довідок про страховий стаж та заробітну плату. А також інших документів, які перебувають у пенсійній справі.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ