Мешканка Дружківки зливала дані про ВСУ російській спецслужбі | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканці Дружківки загрожує до 12 років: Особисто спілкувалася з ФСБ РФ

9 травня 2023, 16:42 | Кримінал | Дружківка 1380
Поділитися:
Мешканці Дружківки загрожує до 12 років: Особисто спілкувалася з ФСБ РФ

Двоє жителів Донецької області розвідували для окупантів дані про місця дислокації українських військових. Їм загрожує до 12 років ув'язнення, повідомили в прокуратурі області. До суду спрямовані обвинувальні акти.

З липня по жовтень 2022 мешканка м. Дружківки, маючи стійкі проросійські переконання, особисто спілкувалася з працівником ФСБ РФ. Жінка посилала йому через месенджер Telegram інформацію військового характеру. Зокрема, мова йшла про переміщення і місця дислокації особового складу і техніки українських захисників на території Дружківки і с.Новоандріївки Краматорського району.

Інший обвинувачений – житель м. Краматорська. У березні 2023 року він переписувався у тому ж месенджері з модератором однієї з місцевих проросійських груп. Її створили для отримання розвідувальної інформації. Вирішивши надати особисту допомогу державі-агресору, чоловік надіслав до приватного чату дані про місця розташування підрозділів ЗСУ на території міста.

Результатом дій інформатора став ракетний удар, нанесений окупантами по одному з цих об’єктів.
 
Досудові розслідування здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Обвинувачені перебувають під вартою. Їх подальша доля вирішуватиметься Дружківським міським судом Донецької області та Індустріальним районним судом м. Дніпропетровська.




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі