Мешканця Краматорська взяли під варту за роботу на окупантів | ZI.ua
Акция закончилась

Мешканець Краматорська відправляв скріншоти карт місцевості окупантам

6 грудня 2023, 13:16 | Кримінал | Краматорськ 1281
Поділитися:
Мешканець Краматорська відправляв скріншоти карт місцевості окупантам

У Краматорську викрили чоловіка, який передавав ворогові координати місць дислокації ЗСУ.

У вересні та листопаді 2023 року чоловік контактував із двома представниками ворожої армії. Він вказував на Google Maps координати місць дислокації підрозділів Збройних Сил України у своєму місті. Після чого робив скріншоти з телефону та через месенджер Telegram відправляв на номери російських мобільних операторів. Текстовими та графічними зображеннями карт місцевості агент конкретизував розташування об'єктів, які могли зацікавити окупантів. 

Для збору розвідданих фігурант використав оптичні приціли для зброї. Він особисто об'їжджав місто та спостерігав за переміщенням сил оборони. Також він «полював» за пунктами тимчасового базування українських військ. У разі їх виявлення зловмисник робив дорозвідку і пересилав агресору уже точні геолокації.

Протиправну діяльність чоловіка припинено. Йому повідомили про підозру у несанкціонованому розповсюдженні інформації про розміщення ЗСУ. Чоловіка тримають під вартою. 

Краматорчанину загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років, якщо його вина буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ