До переселенцям з Донбасу в Одесі особливе ставлення | ZI.ua
Акция закончилась

Костянтинівці в евакуації: В Одесі особливе ставлення до переселенців з Донбасу

20 січня 2023, 13:12 | Офіційно | Костянтинівка 6069
Поділитися:
Костянтинівці в евакуації: В Одесі особливе ставлення до переселенців з Донбасу

Тетяна з мамою поїхали в Одесу в липні. Там в інституті вчиться онук Тетяни, він і знайшов хорошу двокімнатну квартиру за 6 000 грн ( + комуналка ) з усією побутовою технікою. З собою взяли тільки постільна білизна і дещо з посуду.

Відразу по приїзду обрадувало незвичайне гостинність одеситів і дуже доброзичливе ставлення до переселенців. Там часто можна зустріти гасла типу: « Жителі Донбасу! Ви – не біженці, ви – гості міста ».



- Прийдеш за покупками на ринок, а продавці нас дізнаються по розмові, - розповідає Тетяна. - І самі роблять знижку на товар, це дуже зворушливо.

За словами Тетяни, місто дуже чистий. Машини постійно миють і чистять вулиці, а двірники в яскраво помаранчевих костюмах з ранку до вечора прибирають сміття у дворах. Одеса – зелене місто, але опале листя вивозять своєчасно.



У супермаркетах постійно проводять акції, іноді знижки на продукти досягають 50%. Кожні 21 день переселенці отримують хороші набори гуманітарної допомоги.

Світло в Одесі відключають за графіком, але газ є постійно, тому великих проблем відсутність електроенергії не доставляє.
У місті багато парків, скверів і спортивних майданчиків, де влітку і восени дуже багатолюдно.



- Все тут добре, - продовжує свою розповідь Тетяна, - але дуже хочеться додому в Костянтинівку. А в Одесу - перлину біля моря можна їздити щороку, але тільки на відпочинок…

Читайте також, як живеться константіновцам у Львові.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ