Із села на Лиманщині евакуювали родину з коровами та курями | ZI.ua
Акция закончилась

Корови, кури, собаки та кіт: "Білі ангели" з волонтерами Дружківки евакуювали родину з тваринами

18 квітня 2024, 15:42 | Офіційно | Дружківка, Лиман 1074
Поділитися:
Корови, кури, собаки та кіт: "Білі ангели" з волонтерами Дружківки евакуювали родину з тваринами

Літня пара із села Торське (Лиманська громада) має велике господарство – 9 корів, курей, собак, цуценят та кішку. Поліцейські разом із волонтерами вивезли їх з-під вогню. Щоб не потрапити під атаку ворожих дронів, довелося вночі вести худобу до сусіднього села. 

Будинок сім'ї зруйнували російські снаряди. Люди вирішили евакуюватись, але не хотіли залишати своїх тварин. Група «Білий ангел» разом із волонтерами з Дружківки розробили план порятунку. Вдень вивозити худобу було небезпечно, бо над селом постійно кружляють ворожі дрони. Тож господарі вночі перегнали її до обумовленого місця у сусідньому селі, звідки вранці їх забрали рятувальники. 

"Вже коли ми в темряві дісталися Зарічного, почули, як наше село знову обстріляли - і вкотре переконалися, що робимо правильно", - розповідає 64-річна Олена Іванівна. 

Крім того, поліцейські разом із господарем повернулися до Торського за іншими тваринами – курями, кішкою, двома собаками та трьома цуценятами. Тепер сім'я облаштовує свій побут у безпечнішому місці.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ