На багатьох українців влітку очікує підвищення пенсії | ZI.ua
Акция закончилась

Кому з мешканців Костянтинівки підвищать пенсії цього літа

16 квітня 2024, 12:04 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 6411
Поділитися:
Кому з мешканців Костянтинівки підвищать пенсії цього літа
Фото из открытых источников
Більшість українців одержують підвищені (проіндексовані) пенсії з березня місяця. Але є чимало громадян, пенсії яким підвищать ще раз ці влітку.

Пенсіонери, що працюють

Перерахунок пенсій їм здійснюють із квітня. Але оскільки зарплатні відомості надходять до ПФУ лише у середині травня, то фактичні суми, на які збільшаться пенсії, стануть відомими лише наприкінці травня.

Тому пенсіонери, що працюють, дочекаються підвищення пенсій у червні. Причому їм одразу мають виплатити доплати за квітень і травень, чим вища зарплата, тим більша доплата.

Вікові надбавки

Вікові надбавки починають доплачувати пенсіонерам, які досягли 70-річного віку, якщо пенсія не перевищує 10 340,35 грн. Але оскільки у нас небагато громадян отримують такі пенсії, більшість можуть розраховувати на ці надбавки.
 
При досягненні 70 років пенсіонеру додають 300 грн, у 75 років сума надбавки збільшиться ще на 156 грн. її розмір становитиме 456 грн. А тим, кому виповниться 80 років, доплатять ще 114 грн, щоб загальна сума підвищення дорівнювала 570 грн.

Влітку частина пенсіонерів також отримає одноразові виплати до Дня незалежності. Їх розмір різний для різних категорій одержувачів і становить від 650 до 3 100 грн.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ