Деяким українцям дадуть «зайву» субсидію на оплату комуналки: кому пощастить | ZI.ua
Акция закончилась

Кому у Костянтинівській громаді дадуть «зайву» субсидію

3 червня 2024, 13:31 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 13809
Поділитися:
Кому у Костянтинівській громаді дадуть «зайву» субсидію
Фото из открытых источников
У Костянтинівській, як і інших громадах Донецької області, субсидію на оплату комуналки одержують кілька тисяч людей. Після підвищення тарифів на світ їхня кількість збільшиться ще більше.

Призначається та розраховується субсидія для кожного домогосподарства індивідуально. У цьому законом визначено соціальні норми споживання, куди надається державна допомога. Проте, деяким громадянам можуть ці норми підвищити.

Йдеться про пенсіонерів. Їх процес призначення субсидії має деякі особливості. Наприклад, при розрахунку субсидії зазвичай беруть до уваги зарплату членів сім'ї за шість місяців.

Так, при призначенні субсидії на неопалюваний період (з 1 травня) береться зарплата за третій та четвертий квартали попереднього календарного року.

Однак якщо в сім'ї є пенсіонер, то його дохід береться до уваги лише за один місяць, у цьому прикладі береться пенсія за березень 2024 року.

При цьому деяким пенсіонерам можуть призначити «зайву субсидію. Тобто, дати допомогу не на соціальну норму житла, а вище за цю норму. Це стосується пенсіонерів, які самотньо живуть та ніде не працюють.

«Це непрацездатні непрацюючі особи, які мешкають самотньо. До них, зокрема, належать і пенсіонери, які отримують пенсію за вислугу років, за умови, що вони досягли встановленого законом пенсійного віку», - зазначається у роз'ясненні від ПФУ.

Якщо вони мають наднормативну житлоплощу, їм можуть збільшити соціальну норму на 30%. Відповідно, розмір субсидії буде більшим.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ