Командир військової частини на Донеччині підозрюється в безпідставному нарахуванні | ZI.ua
Акция закончилась

Командир військової частини на Донеччині незаконно нарахував бойові доплати на п'ять млн

3 липня 2023, 16:40 | Кримінал 1173
Поділитися:
Командир військової частини на Донеччині незаконно нарахував бойові доплати на п'ять млн
Фото: пресс-служба ГБР

Командиру однієї з військових частин Донецької області і його чотирьом підлеглим повідомили про підозру в незаконному нарахуванні та виплаті доплат. 

Як повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань, вони налагодили механізм фіктивної виплати «бойових» доплат військовим підрозділам, які не несли службу на передовій. Схема діяла протягом 7 місяців, а нанесений державі збиток становить майже 5 млн грн.

"Встановлено, що фігуранти включили в списки для виплат 9 військовослужбовців частини, які перебували за межами Донецької області. Вони фактично не брали безпосередньої участі в бойових діях, але отримували всі передбачені законодавством виплати", - повідомили в ДБР.

З березня по вересень 2022 року цим військовим щомісяця безпідставно налічували по 100 тисяч гривень.

Командир військової частини підозрюється у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах та видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів.

Четверо його підлеглих, залучених у схемі — у розтраті та заволодінні чужим майном, вчинених організованою групою шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах.

Санкція статей передбачає позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі