Українців масово звільнятимуть від земельного податку: Кабмін готує важливе ріше | ZI.ua
Акция закончилась

Кого, окрім пенсіонерів, у Костянтинівській громаді звільнять від земельного податку

12 червня 2024, 12:02 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 25422
Поділитися:
Кого, окрім пенсіонерів, у Костянтинівській громаді звільнять від земельного податку
Фото из открытых источников
У Костянтинівській громаді, як і у всій Україні, багато пенсіонерів можуть не сплачувати земельний податок. Йдеться про певні законом норми володіння, які для пенсіонерів не оподатковуються.

Тим часом влада готує звільнення від земельного податку для ще однієї численної категорії землевласників. Про те, хто ще не сплачуватиме податок на землю, розповіли у Мінреінтеграції.

Уряд розглядають питання про звільнення від оподаткування власників, на чиїх земельних наділах зведено фортифікаційні споруди. Адже зараз на прифронтових теренах зводиться чимало об'єктів фортифікації. Одні з них уже збудовані, а інші тільки почали будувати.

Але ж земля, де вони будуються, комусь належить. І через розгорнуте будівництво землевласники не можуть її ні обробляти самі, ні віддати комусь в оренду.

Водночас, вони змушені сплачувати податок на землю, яка їм не служить. Тому було ухвалено рішення про звільнення їх від земельного податку.

У Мінреінтеграції розробили алгоритм, згідно з яким земельні ділянки з розташованими на них фортифікаційними спорудами перейдуть у власність місцевих рад.

А власників таких земельних ділянок звільнять від податку на землю. Списки таких землевласників будуть сформовані місцевою владою і ці дані передадуть до податкової служби.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ