Спецавтомобілем можуть доправити до лікарень хворих з прифронтових громад – що для | ZI.ua
Акция закончилась

Хворих з прифронтових громад можуть доправити до лікарень спецавтомобілем – що для цього потрібно

24 січня 2024, 12:03 | Ініціатива, Світ та людина, Милосердя 1398
Поділитися:
Хворих з прифронтових громад можуть доправити до лікарень спецавтомобілем – що для цього потрібно

Благодійний фонд «Всі поруч» разом з міжнародним благодійним фондом «День за днем» та KIWI KARE розпочали новий проект «Дорога життя». Вони допомагають маломобільним та тяжкохворим людям дістатися лікарень та шпиталів по всій Україні на спеціально обладнаній машині швидкої допомоги абсолютно безкоштовно. Про це повідомив інформаційний ресурс ДнЛ+.

За словами співзасновника БФ «Всі поруч» Ваге Маміконяна, завдяки цьому проекту волонтери зможуть доставляти людей, які потребують невідкладної допомоги, але самі не можуть доїхати, до шпиталя або лікарні.

Для запису на транспортування до лікарні необхідно подати заявку через сторінки благодійного фонду «Всі поруч» або БФ «День за днем» у соціальній мережі Facebook. Після цього з вами зв'яжеться координатор для обговорення всіх деталей.

Потрібно розуміти, що даний проект не надає послуги таксі, і волонтери будуть обслуговувати лише людей, які дійсно цього потребують.

Транспортування здійснюється автомобілем Mercedes, який обладнано всім необхідним для безпечного та комфортного перебування маломобільної людини. Наразі цей проект знаходиться на стадії запуску, і загалом планується закупівля 10 спецавтомобілів для транспортування хворих до лікарень з прифронтових громад.

Перші виїзди спеціального автомобіля відбулися на минулому тижні. Волонтери довезли жінку з Краматорська до лікарні у Дніпрі на обстеження і додому. Крім того, була евакуйована родина з Авдіївки до Харкова. Також допомогу отримав мешканець Краматорська, якого доставили до онкологічного центру. 



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ