Цього року змінилися категорії громадян, які одержують доплату до пенсії від ООН | ZI.ua
Акция закончилась

Хто у Костянтинівці може розраховувати на доплату до пенсії від ООН

9 січня 2024, 13:36 | Світ та людина, Милосердя | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3021
Поділитися:
Хто у Костянтинівці може розраховувати на доплату до пенсії від ООН
Фото из открытых источников
Минулого року багато українських пенсіонерів отримували доплату до пенсії від ООН. Нинішнього року вирішено продовжити виплату такої допомоги. Але категорія отримувачів доплати дещо зміниться.

Про це стало відомо після засідання робочої групи Проекту реформ гуманітарної допомоги та міжнародного розвитку для України (PeReHID).

Доплату до пенсії українцям проводять за рахунок Всесвітньої продовольчої програми (ЗПС ООН). Минулого року гроші від цієї програми отримали близько 278 тисяч українців. А цього року мають намір охопити цією програмою вже 350 тисяч пенсіонерів.

Минулого року одержувачі доплати до пенсії від ООН мали проживати на територіях бойових дій чи прифронтових територіях. І розмір їхньої пенсії не повинна була перевищувати 3 250 гривень.

Були також ще дві обов'язкові умови. Доплати від ООН надавалися пенсіонерам, які з початку війни не отримували жодної допомоги від міжнародних організацій та виплат для ВПО.

Розмір доплати у всіх пенсіонерів був різним. Їм доплачували різницю між 3 250 грн та їх пенсією. Наприклад, якщо їхня пенсія становила 2 700 грн, то з листопада вони отримували доплату у розмірі 550 грн.

Причому, для отримання цієї доплати пенсіонерам не потрібно було нікуди звертатися додатково. Вона приходила їм на рахунок автоматично

Цього року трохи змінять категорію громадян, яким даватимуть доплату до пенсії від ООН. Тепер її буде розраховано на пенсіонерів, які мають інвалідність. У Мінсоцполітики обіцяють, що друга хвиля цього проекту охопить близько 350 тисяч людей.

Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ