З червня переселенці матимуть змогу отримувати нову допомогу | ZI.ua
Акция закончилась

Хто із переселенців Костянтинівки може отримати з червня новий вид допомоги

15 травня 2024, 14:32 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 4956
Поділитися:
Хто із переселенців Костянтинівки може отримати з червня новий вид допомоги
Фото из открытых источников

У Міністерствi соціальної політики розповіли, який новий вид допомоги отримають ВПО з наступного місяця, і з чим це пов'язано.

Як наголошують у відомстві, проблема з житлом — одна з найболючіших для ВПО. І хоча частина переселенців проживає в модульних містечках, гуртожитках чи у друзів та родичів, багато людей змушені винаймати житло.

Для допомоги таким ВПО Міністерство соціальної політики ухвалило рішення виплачувати субсидію на оренду житла. Експериментальний проект планують реалізовувати упродовж двох років.

Розрахунок розміру допомоги проведуть відповідно до вартості оренди у конкретному регіоні проживання ВПО. Адже в різних областях країни ціни на житло можуть суттєво відрізнятися.

Окрім цін на житло у конкретному регіоні, при розрахунку розміру субсидії також враховуватимуть кількість членів сім'ї та їх доходи. Субсидію на оренду житла для ВПО планують надавати вже з червня.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ