Деяким пенсіонерам дозволили не платити за світло, але є умови | ZI.ua
Акция закончилась

Хтось із пенсіонерів Костянтинівської громади може не платити за світло на законних підставах

11 червня 2024, 13:03 | Бізнес | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3051
Поділитися:
Хтось із пенсіонерів Костянтинівської громади може не платити за світло на законних підставах
Фото из открытых источников

Після підвищення тарифів на світ багатьом жителям громади, як і іншим українцям, особливо пенсіонерам, платити за цю послугу буде накладно.

Проте, деякі пенсіонери можуть не платити за світло, як і за інші комунальні послуги. Це стосується лише тих, хто проживає у сільській місцевості та працював за певними професіями, нагадали у Пенсійному фонді України.

Хтось із пенсіонерів може не платити за комуналку

Право на пільгу у розмірі 100% знижки на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та зрідженого газу мають пенсіонери, які проживають у сільській місцевості та працювали:

— педагогічними працівниками;
— медичними та фармацевтичними працівниками;
— фахівцями із захисту рослин;
— працівниками музеїв, бібліотек;
— працівниками державних та комунальних закладів культури, навчальних закладів сфери культури.

При цьому членам сім'ї пільговика така знижка на оплату ЖКП не надається. Також важливою умовою отримання пільги є рівень доходу кожного члена сім'ї.

Протягом останніх шести місяців дохід має не перевищувати рівень, що дає право на отримання податкової соціальної пільги (зараз це 4240 грн).

Як отримати пільгу

Пільга надається на 12 місяців. Щоб її отримати, потрібно звернутися до ПФУ із заявою, надавши документи, що підтверджують проживання та роботу у сільській місцевості згідно з наданим списком посад.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ