Переселенцям підказали, як отримати безкоштовне житло | ZI.ua
Акция закончилась

Хто із мешканців Костянтинівки, які виїхали з міста, має право на безкоштовне житло

20 травня 2024, 13:28 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 4683
Поділитися:
Хто із мешканців Костянтинівки, які виїхали з міста, має право на безкоштовне житло
Фото из открытых источников

З початку повномасштабної війни тисячі костянтинівців, як і мешканців інших громад Донецької області, виїхали у безпечніші місця.

За офіційними даними, в Україні зареєстровано близько 4,9 мільйонів внутрішньо переміщених осіб, які втратили свої будинки через агресію РФ.

Для тих, хто не може винаймати житло власним коштом, передбачено державну програму надання тимчасового безкоштовного житла зі спеціального фонду. Про це повідомляється на Фейсбук-сторінці організації EnableMe UA.

Хтось може претендувати на безкоштовне житло

Багатодітні та сім'ї з дітьми, вагітні жінки, інваліди, пенсіонери, а також ті, чиє житло було зруйноване або стало непридатним для проживання.

Куди звертатись переселенцям

До центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) або виконавчих органів місцевих громад за місцем набуття статусу ВПО.

Переселенці можуть проживати у наданому житлі до одного року з можливістю продовження за збереження свого статусу та відсутності іншого місця проживання.

Більш детальну інформацію про порядок оформлення та вимоги до заявників можна отримати на сайті організації у розділі про житло для переселенців.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ