"Білі янголи" провели масову евакуацію із Красногорівки | ZI.ua
Акция закончилась

Ховали людей у гаражі: "Білі янголи" провели масову евакуацію з Красногорівки

21 травня 2024, 16:20 | Офіційно 2082
Поділитися:
Ховали людей у гаражі: "Білі янголи" провели масову евакуацію з Красногорівки
Скриншот из видео полиции

Красногорівка у Покровському районі знаходиться в епіцентрі бойових дій. Судячи з карти DeepState, половина міста знаходиться під контролем окупантів. 


Поліцейські опублікували нове відео, де показали евакуацію звідти мирних жителів. Повідомляється, що незважаючи на ближні бої та дронову атаку, спецекіпажу поліції разом із волонтерами вдалося врятувати 14 мешканців, а також десяток собак та котів.

"У Красногорівці групі «Білий янгол», яка працює на Мар'їнському напрямку, довелося зіткнутися з новою тактикою бою ворога та евакуювати людей під масованими ударами керованих авіабомб та FPV-дронів. І цього разу, поки тривала евакуація, росіяни обстріляли приватний сектор із безпілотників, залишивши обгорілі руїни будинків і автомобілів. 

Інший виклик – відкритий степ, де евакуаційний транспорт – як на долоні у ворога. Подолати незахищений простір і залишитися живим можна тільки на швидкості 120 км/год і вище", — повідомили поліцейські.

Запит на евакуацію від населення різко зріс у ті дні, коли росіяни посилили тиск на місто. 

"Щодня поліція евакуювала по 10-20 мешканців. Щоб врятувати більше життів, «Білі янголи» залучили волонтерів і вивозили людей трьома екіпажами, кожен із яких здійснював кілька рейсів на день. Керував гуманітарною місією начальник поліції Курахового Артем Щусь. Евакуація проходила у два етапи: правоохоронці на броньованому мікроавтобусі забирали мешканців з лінії фронту та швидко доставляли до імпровізованого «пункту збору», розташованого... у гаражі. Він також служив укриттям від дронів. Тут мешканців підхоплювали волонтери та везли до безпечніших регіонів", — розповіли у поліції.

Нині у місті залишається близько 500 осіб. Доступ до Красногорівки вкрай ускладнений, але поліцейські не залишають спроб урятувати людей.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ