Наші читачі поділилися фірмовими рецептами млинців | ZI.ua
Акция закончилась

Ексклюзивні рецепти млинців від читачів Костянтинівки

12 березня 2024, 13:01 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Слов'янськ 8640
Поділитися:
Ексклюзивні рецепти млинців від читачів Костянтинівки
Фото из открытых источников

Вже вчора розпочався Масляний тиждень, основною стравою якого є млинці. Їх у ці сім днів за звичаєм треба їсти щодня.

Кожна господиня пече млинці по-своєму, знаючи смаки своїх близьких. А наші читачі поділилися із журналістом ZI своїми фірмовими рецептами.


Людмила

Млинці класичні

Знадобиться півтори склянки борошна, що просіяє, 3 яйця, 0,5 чайної ложки солі, 2 столові ложки цукру, 3 столові ложки соняшникової олії, півлітра молока. Яйця збити з сіллю, додати цукор, влити половину молока, додати відразу все борошно, ванільний цукор і добре розмішати.

Потім влити другу частину молока та олію. Все розмішати та залишити на 15 хвилин. Якщо молока немає, можна додати теплу кип'ячену воду. Смажити на розпеченій сковороді, яку змащувати олією в міру потреби. Головне, готувати з душею та вийде дуже смачно.

Світлана

Млинці зі змішаного борошна

У рівних частках змішую пшеничне, гречане та кукурудзяне борошно (всього 2 склянки). Додаю одну столову ложку цукру, третину чайної ложки солі та соду на кінчику ножа.

Потім поступово вливаю півлітра молока і розмішую до отримання однорідної маси. Після цього вбиваю туди одне яйце, кладу дві столові ложки соняшникової олії та ще раз добре розмішую. Для начинки таких млинців краще використовувати м'ясо з цибулею та грибами, але можна щось інше.

Лідія

Млинці із заварного тіста

Для випікання таких млинців потрібна склянка кислого молока, кефіру або ряжанки. Замішую звичайне тісто, додавши одне яйце, по парі столових ложок цукру, олії та трохи солі до консистенції густої сметани.

Потім дуже повільно вливаю півсклянки окропу, постійно помішуючи тісто. Усе – можна пекти. Такі млинці можуть стояти два-три дні, не черствіючи та не підсихаючи. Для начинки найкраще підійде сир, але можна будь-яку іншу, за смаком.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ