Колишній очільник міліції Маріуполя тепер «мер» цього міста | ZI.ua
Акция закончилась

Екс-начальник міліції Маріуполя повернувся у місто «мером»

13 лютого 2023, 17:27 | Кримінал | Маріуполь 2802
Поділитися:
Екс-начальник міліції Маріуполя повернувся у місто «мером»

Підозру оголошено фігурантам, які на тимчасово окупованій Донеччині співпрацюють із ворогом. Один з них до 2014 року керував міліцією Маріуполя. А тепер він очолює місцеву окупаційну адміністрацію. Про це повідомив Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Встановлено, що колишній начальник Маріупольського міського управління міліції Донеччини за вірність ворогу отримав «привілеї»: після втечі з окупантами у 2014 році перебіжник почав будувати політичну кар’єру, очоливши спочатку окуповане місто Ясинувата, а згодом – адміністрацію Новоазовського району. Нещодавно він став мером тимчасово окупованого Маріуполя.

Він здійснює інформаційну діяльність у співпраці з агресором, публічно закликає до силового повалення конституційного ладу в Україні та агітує мирне населення підтримувати політику країни-агресора.

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора оперативники Департаменту внутрішньої безпеки НПУ спільно зі слідчими ДБР заочно оголосили про підозру за ч. 5 ст.111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України колишньому посадовцю ГУ МВС України в Донецькій області та ще десятьом його «колегам» за ч.2 ст.111 (Державна зрада) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що перебіжник вже перебуває у розшуку за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Також оперативники внутрішньої безпеки ідентифікували десятьох осіб, нині служителів «народної міліції» фейкової «донецької народної республіки».




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі