Мешканець Вугледара наводив російські ЗРК С-300 на позиції Сил Оборони | ZI.ua
Акция закончилась

Екс-чиновник Донецької митниці вивідував інформацію про ЗСУ у перервах між обстрілами

19 січня 2024, 13:44 | Кримінал 1515
Поділитися:
Екс-чиновник Донецької митниці вивідував інформацію про ЗСУ у перервах між обстрілами

Колишній керівник Донецької митниці з Вугледару ховався у підвалі від російських обстрілів, а потім передавав ворогові дані про українських захисників. Про це розповіли в обласній прокуратурі та СБУ.

Зловмисник виконував завдання окупантів з "наведення" російських зенітно-ракетних комплексів С-300 на місця тимчасової дислокації підрозділів Сил оборони в районі Вугледару.

Через постійні атаки російських чоловік жив у підвалі багатоповерхівки і періодично робив вилазки назовні, щоб зібрати цінну для окупантів інформацію. Буквально під обстрілами "агент" пересувався містом та розвідував місця дислокації наших захисників, вогневих позицій, оборонних споруд та замінованих ділянок. Отримані відомості він переправляв російській спецслужбі через популярний месенджер у вигляді скріншотів карт із текстовими файлами.

  

Також він дізнавався про настрої населення: чи чекають люди "звільнення", як ставляться до української влади та військових.

Після викриття його діяльності правоохоронцями чоловік розповів, що нічого поганого у вчинках не бачить. Він розумів, що війська росії повністю зруйнували його житло, але незважаючи на це, цілком свідомо допомагав їм вести війну проти України.

За даними слідства, фігурантом виявився колишній керівник одного із відділів Донецької регіональної митниці. Перед початком повномасштабного вторгнення Росії чиновник звільнився на пенсію і в грудні 2023 дистанційно вийшов на головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). Щоб зв'язатися з окупантами, зрадник зателефонував своєму колишньому колезі, який зараз є "зв'язковим" військової розвідки Росії на тимчасово захопленій частині території Донецької області.



Зловмиснику повідомили про підозру у державній зраді та обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави. Йому загрожує 15 років ув'язнення чи довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.



Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ