За ухиляння від призову дружківчанину винесли вирок | ZI.ua
Акция закончилась

Дружківчанину винесли вирок за ухиляння від призову

29 серпня 2023, 16:25 | Кримінал | Дружківка 4020
Поділитися:
Дружківчанину винесли вирок за ухиляння від призову

Лохвицький районний суд Полтавської області виніс вирок мешканцю Дружківки, який відмовився від отримання повістки та не з’явився у центр комплектування для відправлення до військової частини. Про це повідомляє новинний портал ДНЛ +.

Згідно вироку суду, чоловік є вимушено переселеною особою та з родиною переїхав до Полтавщини у квітні 2022 року. Спочатку на військовий облік не ставав, а потім після проходження медкомісії, яка його визнала придатним до військової служби, його було поставлено на відповідний облік.

У червні 2023 року до нього додому прибули представники територіального центру комплектування та соціальної підтримки (військкомату) для вручення повістки. Обвинувачуваний під час судового засідання пояснив, що від її отримання він відмовився, оскільки не бажав, в т.ч. і через страх, брати участь в бойових діях. Він зазначив, що усвідомлює, що така відмова є кримінальним правопорушенням.

За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ст.336 КК України (ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період). Під час слідства дружківчанин уклав угоду з прокурором про визнання винуватості.

Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді у виді трьох років позбавлення волі. Разом з тим його звільнили від відбування покарання з випробуванням, якщо він протягом одного року іспитового строку не вчинить нового кримінального правопорушення.

На цей вирок може бути подана апеляція протягом 30 днів з дня його проголошення.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ