Зростання «детських» виплат із 1 січня: Хто і скільки отримає | ZI.ua
Акция закончилась

До Костянтинівки надійшло фінансування «дитячих» виплат: Кому підвищили їх розміри

8 січня 2024, 13:58 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 16059
Поділитися:
До Костянтинівки надійшло фінансування «дитячих» виплат: Кому підвищили їх розміри
Фото из открытых источников

Декілька тисяч сімей у Костянтинівській громаді отримують державну соціальну допомогу, передбачену для сімей з дітьми.

Як розповіла начальник відділу виплат Галина Бардичевська, до Костянтинівки надійшло фінансування виплат сім'ям із дітьми. І вже завтра, 9 січня, суми допомоги почнуть зараховувати на картки отримувачів.

Завдяки підвищенню прожиткового мінімуму цього року збільшився розмір державної допомоги на дітей. У Мінсоцполітики пояснили, яких виплат це стосується і на які суми можуть розраховувати батьки.

Прожитковий мінімум для дітей:

на дітей віком до 6 років – 2 563 грн;
на дітей віком від 6 до 18 років – 3 196 грн.

Якою буде допомога самотнім матерям?

Такий вид допомоги надається у розмірі, що дорівнює різниці між прожитковим мінімумом для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї у розрахунку на одну особу за попередні шість місяців.

Максимальний розмір допомоги становитиме:
на дітей віком до 6 років – 2 563 грн;
на дітей віком від 6 до 18 років – 3 196 грн.

Виплати опікунам

Розмір допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, також залежить від прожиткового мінімуму та змінюється з нового року

Ця допомога виплачується у розмірі 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку та 3,5 прожиткового мінімуму для дітей з інвалідністю.

З січня виплати такі:

для дітей віком до 6 років – 6 407,5 грн, з інвалідністю – 8 970,5 грн.
для дітей від 6 до 18 років – 7 990 грн і 11 186 грн відповідно.

Пакет малюка

Батьки новонароджених мають право отримати «Пакет малюка», що включає найнеобхідніші речі для дитини: підгузки, пелюшки, ковдри, шкарпетки, одяг, засоби дитячої гігієни, рушник та іграшку.

Натомість батьки можуть отримати грошову компенсацію. Її розмір становить не менше трьох прожиткових мінімумів для дітей віком до 6 років. Відтак з 2024 року ця сума збільшилася до 7 689 грн


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ