Спеціальний медичний кабінет готують для жінок Донеччини | ZI.ua
Акция закончилась

Для жінок Донеччини готують спеціальний медичний кабінет

8 червня 2023, 14:12 | Ініціатива, Світ та людина, Здоров'я | Слов'янськ 8328
Поділитися:
Для жінок Донеччини готують спеціальний медичний кабінет

У середині червня у Слов’янську запрацює сучасний гінекологічний кабінет безбар’єрного доступу, який дбатиме про репродуктивне здоров’я кожної жінки, яка сюди звертатиметься, повідомляє управління сім’ї, молоді та масових заходів національно-патріотичного виховання облдержадміністрації.

Особливість кабінету безбар’єрного доступу в тому, що тут зможуть отримати фахову допомогу жінки, які постраждали від сексуального насильства. безпечно, конфіденційно, безкоштовно та цілодобово.

Для цього кабінет має необхідне обладнання і лікарські засоби, а медичний персонал підготований для надання допомоги постраждалим від гендерно зумовленого насильства, в тому числі насильства під час війни. 

Днями представник ГО «Смарта» Денис Бігунов зустрівся з Валентиною Глущенко, директоркою Клінічної лікарні Слов’янська, та старшою акушеркою Оленою Закравець. Разом вони провели моніторинг приміщення. Переконалися, що кабінет має зручне розташування, достатню площу і освітлення, доступний для жінок з інвалідністю, зокрема у візках. 

Цей кабінет є частиною великої програми допомоги жінкам України, постраждалим під час війни, який впроваджується в багатьох областях України.

Кабінет у Слов’янську обладнав Український Жіночий Фонд, а інформування про його роботу здійснює  громадська організація «Смарта» за сприяння Українського Жіночого Фонду у межах заходів гуманітарного реагування UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення, за фінансової підтримки Європейського Союзу (ECHO).




Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі