Платформа допомоги врятованим: Почав роботу новий онлайн-сервіс | ZI.ua
Акция закончилась

Для постраждалих внаслідок війни почав роботу новий онлайн-сервіс

15 березня 2023, 14:40 | Ініціатива 2418
Поділитися:
Для постраждалих внаслідок війни почав роботу новий онлайн-сервіс

Завдяки новій онлайн-платформі громадяни зможуть простіше і швидше зв'язатися з потрібним сервісом та отримати допомогу у скрутній ситуації. Про це розказала Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

15 березня Офіс Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та Апарат Урядової уповноваженої з питань гендерної політики презентували новий онлайн-майданчик — платформу допомоги врятованим. Це перша в Україні онлайн-платформа, де зібрана повна інформація про всі ключові сервіси допомоги постраждалим внаслідок війни. 



Наразі на платформі зібрані всі ключові служби, що надають українцям психологічну, юридичну та соціальну допомогу. Крім того, на сайті є буклети та інформаційні матеріали, щоб допомогти громадянам розпізнати негативні наслідки насильства та вчасно впоратися з ними.

Усі ініціативи, розміщені на платформі, покликані забезпечити підтримку українцям у будь-якому куточку країни, а також за її межами. Всі сервіси є перевіреними, конфіденційними та безоплатними. Водночас представлений на платформі перелік не є вичерпним, а отже, інші сервіси та організації за бажанням можуть також до нього долучитися.

Платформа допомоги врятованим — це сайт, на якому зібрано контакти ключових служб підтримки для постраждалих від різних видів насильства. Платформа доповнює інші подібні ініціативи, які створені раніше, такі як «Аврора» та Центри допомоги врятованим.

«Платформа допоможе людям отримати доступ до інформації у простий і своєчасний спосіб, а також надасть практичні рекомендації, куди звертатися за допомогою», — сказав старший координатор із надзвичайних ситуацій, заступник представника UNFPA в Україні Мустафа Ельканзі. 

Платформа розрахована не лише на постраждалих, а також і на фахівців, які надають їм допомогу. На сайті вже розміщенні рекомендації та посібники щодо роботи з потерпілими згідно з найкращими міжнародними стандартами.

Також одним із завдань платформи допомоги врятованим є створення середовища довіри між постраждалими та надавачами послуг. Це важливо, адже комплексна фахова підтримка є першим кроком досягнення справедливості. Отримавши необхідну допомогу, постраждалі можуть бути готові звернутись до правоохоронних органів, аби в майбутньому притягнути кривдників до відповідальності.

У майбутньому онлайн-майданчик масштабуватиметься та вдосконалюватиметься. У найближчих планах — додаткові розділи із сервісами, що працюють для розвитку та освіти дітей. Платформа також надаватиме доступ до ініціатив, які допомагають українцям знайти нову роботу, перекваліфікуватись та підвищити свій економічний потенціал.

Перейти на Платформу допомоги врятованим.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі