Як боротися зі шкідниками рослин без отрутохімікатів | ZI.ua
Акция закончилась

Дачники Костянтинівки поділилися секретами боротьби із шкідниками рослин

14 червня 2024, 14:06 | Світ та людина, Дозвілля | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 5328
Поділитися:
Дачники Костянтинівки поділилися секретами боротьби із шкідниками рослин
Фото - автора

Довгоочікуваний дощ так сприятливо вплинув на рослини на городі, що на помідори, огірки та перець тепер любо-дорого подивитися.

Але синоптики обіцяють дощі і найближчими днями, а це активізує шкідників рослин. Багато дачників давно перестали користуватися для їхнього знищення отрутохімікатами та поділилися своїми секретами з нашими читачами.

Тетяна

За перших ознак фітофтори обробляю помідори розчином гірчиці (100 г на 10 літрів води). Через тиждень роблю інший розчин: на відро води один літр сироватки та 20 крапель йоду. Цією ж сумішшю рясно поливаю і огірки.

А картопля з появою личинок колорадського жука обробляю розчином гіркого перцю. Використовую сухі торішні плоди, п'ять великих перчин настоюю добу у відрі води. Обробку повторюю за тиждень.



Світлана

Вже багато років для боротьби зі шкідниками використовую нашатирний спирт (одна столова ложка на п'ять літрів води). Цим розчином обробляю не лише помідори, огірки та капусту, а й кущі смородини. Обробку повторюю через шість-сім днів стільки разів, скільки для цього є потреба.

Тамара

Листя та батоги огірків від попелиці рясно поливаю розчином метронідазолу (таблетки від грибка). Одну таблетку ретельно розчиняю у літрі води, зазвичай однієї обробки вистачає на сезон.

Капусту від капустяної мухи посипаю деревною золою, і сам кущ, і територію довкола нього. Це рятує її і від капустянки, яка йде з ділянки, де багато деревної золи.

А для обробки помідорів уже багато років використовую зелений діамант. Одну бульбашку зеленки розчиняю у восьми літрах води, дуже добре допомагає і від фітофтори, і від інших шкідників. Повторюю процедуру двічі, з різницею 10 днів.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ