Примусова евакуація дітей: Батьки несуть кримінальну відповідальність | ZI.ua
Акция закончилась

Чому неможливо відмовитись від примусової евакуації дітей

9 березня 2023, 19:37 | Офіційно | Бахмут 2811
Поділитися:
Чому неможливо відмовитись від примусової евакуації дітей
Иллюстративное фото

Віце-прем'єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук зазначила в ефірі єдиного телемарафону новин, що фізичного примусу при евакуації дітей не буде. Однак варіанти відмовитися у батьків немає.

Віце-прем'єр-міністр зазначила, що примусова евакуація дітей є додатковим інструментом в рамках обов'язкової евакуації, що діє в Донецькій області. Також вона зазначила, що зараз фактично тільки Бахмут піддається критеріям застосування примусової евакуації дітей.

– Мова не йде про відібрання дітей у батьків. Мова не йде про застосування фізичного примусу. Але юридична особливість примусової евакуації дітей полягає в тому, що, по крайней мере, один з батьків не має права відмовитися від евакуації і супроводжувати дитину під час евакуації, – підкреслила Ірина Верещук.

Також слід пам'ятати про статтю 166 Кримінального кодексу, згідно з якою батьки можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності за свідоме придушення дитини фізичної небезпеки.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Коментарі