Українців попередили, що їм можуть не зарахувати частину страхового стажу | ZI.ua
Акция закончилась

Частину страхового стажу не зарахують при призначенні пенсії: Кого стосується у Костянтинівці

20 червня 2024, 15:10 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1569
Поділитися:
Частину страхового стажу не зарахують при призначенні пенсії: Кого стосується у Костянтинівці
Фото из открытых источников

Щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, цього року необхідно мати щонайменше 31 рік страхового стажу. Проте українці мають знати, що їм можуть не зарахувати частину стажу, навіть якщо вони працювали легально.

У Пенсійному фонді роз'яснили, хто ризикує за підрахунку втратити частину своєї трудової біографії. Йдеться про громадян, які працювали в Російській Федерації або на тимчасово окупованій території після 19 лютого 2014 року.

Але це стосується не всіх, хто працював, перебуваючи на ТОТ. Адже люди якось мали заробляти собі на життя. Тобто звичайні роботяги, двірники, лікарі чи водії транспорту не постраждають.

А от громадянам, які працювали у силових структурах окупаційної влади чи в самих органах влади, стаж за ці роки не зарахують.

Щоправда, проблема може виникнути й у тих, хто працював на звичайній роботі. Адже зараз між пенсійними органами України та новостворених «республік» немає обміну інформацією.

І якщо людина, яка вибралася з ТОТ на «велику землю», не прихопила із собою документи, що підтверджують її роботу в цей період, то їй також не зарахують ці роки до страхового стажу.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ