Хто із переселенців може отримати безкоштовне житло | ZI.ua
Акция закончилась

Частина переселенців із Костянтинівки може отримати безкоштовне житло

4 липня 2024, 13:35 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 30255
Поділитися:
Частина переселенців із Костянтинівки може отримати безкоштовне житло
Фото из открытых источников

Тисячі мешканців Костянтинівської громади з початку військових дій виїхали з її території у безпечніші місця.

Частина з них, як і інші українці, які мають документи ВПО, можуть стати на облік для надання безкоштовного тимчасового житла. Це передбачено постановою Кабміну № 495 від 29.04.2022 року.

Насамперед таке житло надаватиметься малозабезпеченим людям, сім'ям з дітьми та тим, у кого житло повністю зруйноване внаслідок воєнних дій.

Щоб переселенцю стати на квартирний облік, необхідно подати заяву з необхідними документами до сільської чи міської ради, де людина перебуває на обліку як ВПО.

Кому житло не надається

Житло не надається, якщо ВПО або будь-хто з членів його сім'ї має у власності житлове приміщення, придатне для проживання, розташоване на територіях, де не ведуться бойові дії та які не окуповані.

Які документи треба подати

Документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України.
Довідки взяття на облік ВПО всіх членів сім'ї.
Документи, що підтверджують родинні стосунки заявника та всіх членів його сім'ї (свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, інше).

Ідентифікаційний код.
Документи, що підтверджують підстави пріоритетності у наданні житла.

Яким має бути розмір житла

Безкоштовне тимчасове житло надається у розмірі не менше ніж 6 кв. м на одну особу та строком до одного року з можливістю продовження на наступний термін, якщо переселенець не знявся з обліку ВПО та не змінив місце проживання.

ВАЖЛИВО! Першочергове право забезпечення житлом мають багатодітні сім'ї, сім'ї з дітьми, вагітні жінки, особи, які втратили працездатність. А також - пенсіонери з-поміж тих, житло яких було зруйноване або стало непридатним для проживання внаслідок війни.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ