У Краматорську чоловік спричинив аварійну ситуацію, намагаючись поновити газопос | ZI.ua
Акция закончилась

Аварійна ситуація у Краматорську: чоловік намагався самовільно відновити газопостачання

5 липня 2024, 16:10 | ЖКГ | Краматорськ 729
Поділитися:
Аварійна ситуація у Краматорську: чоловік намагався самовільно відновити газопостачання
Фото: Донецкоблгаз

Житель Краматорська намагався відновити газ собі та сусідам та спричинив аварійну ситуацію. 

Про це повідомили у Донецькоблгазі у Фейсбук.

"До аварійно-диспетчерської служби Краматорського УГГ надійшов виклик від мешканця багатоповерхівки про відчутний запах газу в під'їзді будинку. Прибувши на місце події, аварійна бригада з'ясувала, що на раніше опломбованому крані було зірвано пломбу, а сам кран відкритий. Однією із причин опломбування був несправний кран. Такі самовільні дії порушника спричинили витік газу, який міг призвести до непоправного", — повідомили газовики.

Аварійна бригада витік газу усунула, а кран заново опломбувала. Повідомляється, що для відновлення газопостачання тих абонентів, які не мали, необхідний новий кран. А його має надати керуюча компанія чи ОСББ, "оскільки власник чи балансоутримувач відповідає за технічний стан та безпечне користування газопроводами".

"Під час, коли наші газові мережі зазнають великого навантаження, оскільки зазнають колосальних пошкоджень від обстрілів, деякі "генії" вирішили, що самостійно відновити газопостачання у багатоповерхівці — чудова ідея. Очевидно, думка, що це може призвести до вибуху, їх не дуже хвилює. Ми не встановили особу так званого добродія,  але вже знаємо його рівень "поваги" до безпеки оточуючих. Отже, шановні абоненти, давайте не ставитимемо під загрозу стабільне газопостачання в цей складний для країни час і дотримуватимемося елементарних правил безпеки!", — закликав Голова правління АТ «Донецькоблгаз» Вадим Батій.





Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ