Як сьогодні працює Державне бюро розслідувань у Краматорську | ZI.ua
Акция закончилась

Як війна вплинула на роботу ДБР у Краматорську

3 августа 2022, 17:07 | Официально | Краматорск 2565
Поделиться:
Як війна вплинула на роботу ДБР у Краматорську
Владислав ВАСИЛЬЄВ, директор Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, полковник ДБР

Чим наразі займається у Краматорську Державне бюро розслідувань, розповів директор Територіального управління цього правоохоронного органу Владислав Васильєв.

- Як ваше ДБР працює в умовах воєнного стану?

- Перш за все нагадаю, що наше Теруправління поширює свою діяльність на Донецьку та Луганську області. Під час війни, крім покладених на нас законодавством обов’язків ми працюємо ширше та в режимі 24/7, робимо все можливе і неможливе аби наблизити нашу Перемогу.

Наразі акцентуємо увагу на виявленні та документуванні фактів державної зради, зайняття колабораційною діяльністю. Ви ж розумієте, що всі ті люди які давали присягу на вірність Україні, але зрадили державу становлять загрозу її національної безпеки та оборони.

Сьогодні першочергове завдання – це зміцнення обороноздатності України та відсіч російської військової агресії.

Також нами окремо здійснюються заходи спрямовані на недопущення фактів невиконання бойових завдань військовослужбовцями Збройних Сил України.

- Як в умовах воєнного стану працівники Теруправління виконують покладені на них обов’язки?

- Всі працівники Управління продовжили виконувати свої обов’язки.

Для максимально якісного виконання покладених на нас завдань ми створили спеціальні слідчо-оперативні групи, які виїжджають в район бойових дій. На прифронтових територіях Донецької та Луганської областей вони проводять всі необхідні слідчо-оперативні заходи.

При цьому ми дбаємо про безпеку кожного працівника. За підтримки Центрального апарату ДБР наші працівники забезпечені необхідними засобами індивідуального захисту (бронежилетами, касками, індивідуальними аптечками), засобами спецзв’язку, квадрокоптерами, в тому числі Starlink, броньованими автомобілями та іншим устаткуванням.

Окремо хочу сказати, що частина слідчих та оперативних працівників Теруправління увійшли до складу спеціальних слідчих груп з розслідування злочинів вчинених військовими РФ у місті Тростянець Сумської області.

Під час відрядження вони допитали понад 300 людей, повернули законним власникам 6 транспортних засобів, з яких 2 вантажних автомобіля. Провели 90 оглядів місця подій, у тому числі місць катувань цивільного населення російськими окупантами, провели ексгумацію 34 вбитих людей, з яких 2 дітей.

- Скільки кримінальних проваджень за фактами держзради та колабораціонізму ви сьогодні розслідуєте?

- З 24 лютого 2022 року слідчі Територіального управління здійснювалось досудове розслідування у 392 кримінальних провадженнях щодо державної зради та колабораційної діяльності працівниками правоохоронних органів та інших суб’єктів.



22 кримінальних провадження передані за підслідністю до інших органів. 78 особам повідомлено про підозру за вчинення державної зради та колабораційної діяльності.
Ще 491 особа перевіряється на причетність до вчинення державної зради та зайняття колабораційною діяльністю.

- Які за цей час Ви можете виокремити найбільш резонансні справи?

- Як приклад, за фактом державної зради повідомлено про підозру одному із заступників керівника селищних військово-цивільних адміністрацій Донецької області. Він добровільно перейшов на бік ворога та обійняв посаду заступника голови в так званій «місцевій адміністрації «ДНР» - адміністрації м. Маріуполя».

Також слідчими завершено досудове розслідування відносно керівника правоохоронного органу, який не просто перейшов на бік ворога, але й переконав 75 своїх підлеглих перейти на «службу» окупантам. Сам фігурант обійняв посаду «начальника пожежно-рятувального загону с. Мангуш МНС ДНР».

По кожному такому факту ми прискіпливо працюємо над збором міцної доказової бази, аби жодного зрадника чи колаборанта не оминуло покарання.

- Розкажіть, чи є взаємодія з іншими правоохоронними органами?

- На постійній основі ми співпрацюємо з ГУ СБУ Донецької та Луганської областей, ГУНП в Донецькій та ГУНП в Луганській областях, Військовою службою правопорядку ЗСУ. Також налагоджена взаємодія з обласними та спеціалізованими прокуратурами, які здійснюють процесуальне керівництво в кримінальних провадженнях.

Крім того створено мобільні групи спільно з працівниками ВСП ЗСУ та Нацполіцією із протидії розповсюдження наркотичних засобів та незаконного обігу зброї серед суб’єктів ДБР.



Головне, що нас об’єднує одна мета – наближення Перемоги та підвищення обороноздатності країни.

- Що можете додати на останок?

- Територіальне управління Державного бюро розслідувань, розташоване у місті Краматорську в умовах воєнного стану не лише продовжує здійснювати свою діяльність, але й допомагає маленьким мешканцям Донецької та Луганської областей, які вимушені були покинути свої домівки. Ми підтримуємо зв’язок з директором «Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Мамине щастя» Дніпровської міської ради, в якому знайшли прихисток наші діти.

 

Ми знаємо про їх потреби та власними силами намагаємось їм допомогти.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що у Дружківці та Дніпрі затримали корупціонерів, які пропонували «відмазати» від мобілізації.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии