Пристайко заявив про відсутність підготовки до Нормандського саміту | ZI.ua
Акция закончилась

Пристайко сумнівається в проведенні Нормандського саміту в квітні

11 февраля 2020, 10:07 | Официально 1440
Поделиться:
Пристайко сумнівається в проведенні Нормандського саміту в квітні

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко сумнівається, що Нормандський саміт може відбутися в квітні, як це було домовлено в Парижі в грудні 2019 року. Про це він заявив під час візиту до Італії, передає Reuters.

«До грудневої зустрічі підготовка почалася за півроку. Тепер у нас залишилося два місяці, і я не бачу ніякої підготовки. Можливо, це буде набагато швидше, ніж в минулий раз, і, можливо, ми доб’ємося набагато більшого прогресу. Вибачте, але я в цьому сумніваюся», — заявив Пристайко.

Раніше повідомлялося, що офіційної пропозиції щодо нормандської зустрічі на рівні міністрів на полях Мюнхенської конференції з безпеки, яка відбудеться 14-16 лютого ще немає.

У свою чергу в МЗС Росії також заявили про можливий зрив Нормандського саміту, звинувативши Україну в саботажі домовленостей, досягнутих раніше в Парижі. Відповідну заяву в інтерв’ю російським ЗМІ зробив заступник міністра закордонних справ Росії Андрій Руденко.

«Заяви Києва і ступінь виконання ним "Паризького пакету" домовленостей щодо врегулювання української кризи ставлять під сумнів можливість нової зустрічі лідерів "нормандського формату" в квітні», — сказав Руденко.

За його словами з усього «паризького пакету» поки виконана тільки одна домовленість — обмін полоненими.

«Решта не виконано. Поведінка українців в контактній групі і заяви з Києва заяви викликають сумнів в тому, що до квітня це вдасться здійснити», — сказав Руденко.

Нагадаємо, що раніше спікер парламенту Дмитро Разумков заявив, що Рада знайде механізм для закріплення «формули Штайнмайера» до квітня.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии