Как в Покровске борются с пандемией | ZI.ua
Акция закончилась

Какова сейчас эпидемиологическая ситуация с коронавирусом в Покровске?

31 марта 2020, 11:10 | Официально | Покровск 2580
Поделиться:
Какова сейчас эпидемиологическая ситуация с коронавирусом в Покровске?
Улицы Покровска сейчас пусты

По данным на 30 марта. в городе не выявлено ни единого случая заражения, 74 человека находятся в самоизоляции, а семеро нарушили этот режим.

Информация о последних передана в полицию. Об этом на своей странице в Фейсбук сообщила и.о. Покровского городского головы Ирина Сущенко.

«Карантин – вимушена, необхідна міра! В нашому місті 22 тис. осіб – в зоні ризику. Це пенсіонери 60+ і люди з хронічними, в тому числі, легеневими захворюваннями. Якщо вони одночасно захворіють і попадуть в лікарню, жодна медична установа ні нашого міста, ні України не впорається з таким напливом.

Я розумію, що стало тепло і хочеться більше бувати на вулиці, люди старшого покоління хочуть посидіти на лавочці, але цього робити не варто. Шановні жителі, я прошу вас зателефонувати літнім батькам, приділити їм увагу, щоб вони не відчували себе самотніми. Ми. в свою чергу, створюємо службу психологічної підтримки для жителів Покровська, Родинського та Шевченко», – подчеркнула Ирина Сущенко.

Одно из сложных для решения вопросов – поддержка предпринимателей, которые пострадали из-за карантинных ограничений. В городе закрыты магазины, рынки, не работает сфера услуг. 

Так, сейчас в процессе создания на сайте горсовета площадки по типу «Розетки» под девизом: «Покупай покровське!».

«Але не дивлячись на всі заходи, самотужки місто не вирішить проблему людей, які втратили доходи. Прем'єр міністр пообіцяв допомогу малому та середньому бізнесу. Перші кроки – введення податкових пільг. Шановні жителі! Ситуація непроста, складно всім. Але чим відповідальніше ми будемо виконувати правила, тим швидше повернемося до звичного життя», – говорится в сообщении Ирины Сущенко.

Ранее мы сообщали, что в марте жители Покровска заплатят за отопление на 22% меньше.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКЖЕ

Комментарии