Паперовий ремонт тротуарів у Костянтинівці або 282 тисячі гривень під лід | ZI.ua
Акция закончилась

Паперовий ремонт тротуарів у Костянтинівці або 282 тисячі гривень під лід

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці
2 февраля 2017, 18:31

Паперовий ремонт тротуарів у Костянтинівці або 282 тисячі гривень під лід

Координатори руху «Сильні громади» вирішили перевірити, чи справді були виконані ремонтні роботи, які повинні були завершити до кінця грудня, однак тротуарної плитки під снігом не знайшли.

Йдеться про укладання ФЕМ (фігурні елементи мощення) плитки по бульв. Космонавтів (в р-ні житлових будинків 6,8), який повинні були відремонтувати до кінця грудня 2016 року. Ця інформація була зазначена у документах до тендеру на сайті Державних закупівель Рrozorro.

Оскільки це роботи, і їх вартість становить менше 1,5 млн грн, то міське комунальне підприємство «Комунтранс» Костянтинівської міської ради, відповідно до закону «Про публічні закупівлі», проводило допорогову закупівлю в одного учасника. Переможцем обрали КП «Служба єдиного замовника», з яким уклали договір на загальну суму 282 тис. 110 грн.





А у грудні 2016 року проведено оплату робіт у повному обсязі та складено 2 акти виконаних робіт








А де ж сам тротуар?

Тротуар з ФЕМ плитки повинен виглядати ось так: 


Координатори руху «Сильні громади» проінспектували вулицю, однак укладеної тротуарної плитки не помітили. Наразі на вулиці лише кучугури снігу та лід замість нового тротуарного покриття. Може, коли лід розтане, новий якісний тротуар таки побачать мешканці бул.Космонавтів 6,8.


 24 січня 2017 року на електронну пошту КП «Комунтранс» координатори руху «Сильні громади» надіслали запит для отримання документів на виконання цих робіт для більш детального вивчення. Але відповіді на запит у визначений законом термін у відомстві не надали.


У системі електронних закупівель Рrozorro також можна ознайомитись і з іншими угодами між цими двома підприємствами. Всі аналогічні роботи також було оплачено до 31.12.2016 року.

-           Капітальний ремонт тротуару (укладання ФЕМ плитки) по пр. Ломоносова (в р-ні ЦДЮТ) з улаштуванням паркувального майданчика в м. Костянтинівка;

-           Капітальний ремонт тротуару (укладання ФЕМ плитки) на пл. Перемоги (в р-ні Палацу Культури) у м. Костянтинівка;

Що до цих капремонтів є сумніви. Ремонтних робіт у грудні там ніхто не бачив. А перевірити наявність ФЕМ плитки заважають кучугури снігу. Питання, чи з’явиться там тротуарна плитка після того, як він розтане залишається відкритим.

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці Вікторія Омельченко  


Другие записи автора