Маєш право знати. Важливі рішення сесії Костянтинівської міської ради | ZI.ua
Акция закончилась

Маєш право знати. Важливі рішення сесії Костянтинівської міської ради

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці
30 сентября 2018, 22:23

Маєш право знати. Важливі рішення сесії Костянтинівської міської ради

Серед основних питань, які розглянули депутати – затвердження міської Програми регулювання чисельності безпритульних тварин 2018-2020 рр., визначення строків звітування депутатів міської ради перед виборцями, звітування про виконання Програми соціально-економічного розвитку, питання освіти, житлово-комунального господарства, соціальні, земельні та інші. На сесію було винесено 38 питань, присутні - 25 депутатів із 41.

Команда руху «Сильні громади» проаналізувала важливі рішення Костянтинівської міської ради.

Депутати Костянтинівської міської ради затвердили звіт про виконання міського бюджету за перше півріччя цього року. Дохідна частина склала 448 млн 137 тис. грн, а видаткова - 452 млн 260 тис. грн.

Звіт про виконання Програми економічного і соціального розвитку

Промислові підприємства міста за шість місяців цього року реалізували продукції на 3 млрд 7 млн 200 тис. грн. Програма економічного і соціального розвитку міста виконана на 68,9%.

Із основних видів промислової продукції збільшилося виробництво у порівнянні з І півріччям 2017 року: катодів мідних – у 2,2 рази, фурм для металургійної промисловості – у 2,2 рази, глинопорошків – на 54,3%, спеццементів – у 2 рази, скла безпечного – на 51,6%, склопакетів – у 2 рази, юхтових шкіряних виробів – на 51,2%, масла вершкового – на 30,0%, маргарину – на 5,7%, сиру свіжого неферментованого – у 4,9 разів, сиру сичужного – на 62,2%, молока обробленого рідкого – на 72,9%.

Скоротилось виробництво у порівнянні з відповідним періодом минулого року: свинцю – на 54,6%, акумуляторних батарей – на 45,9%, цинкового купоросу – на 18,3%, скла листового – на 34,9%, взуття шкіряного – на 57,1%, кисломолочної продукції – на 12,3%, олії соняшникової – на 75,0%, бринзи «Болгарська» - на 12,9%.

У І півріччі 2018 року роздрібний товарообіг складає 329 млн 600 тис. грн (117,9%) звітного періоду попереднього року. Виконання річної Програми за роздрібним товарообігом складає 50,2%.

Заборгованість з виплати заробітної плати по місту на 1 липня 2018 року становить 14 млн 154 тис. 900 грн.

Найбільша заборгованість на Костянтинівському державному науково-виробничому підприємстві «Кварсит» становить 10 млн 284 тис. 400 грн.

Середньомісячна заробітна плата станом на 1 квітня 2018 складає 6 тис. 420 грн, а розмір пенсії – 2 тис. 942 грн.

За І півріччя 2018 року дохідна частина бюджету виконана на 51,3%, а видаткова - 56,0%.

Програма регулювання чисельності безпритульних тварин

Після активної адвокаційної кампанії, консультацій громадських активістів та зоозахисників з органами влади на поточній сесії депутати одноголосно затвердили Програму регулювання чисельності безпритульних тварин. Участь у розробці цієї програми брали і координатори руху “Сильні громади” спільно з місцевими зоозахисними організаціями.


Освіта

На сесії міської ради прийняли рішення перейменувати Костянтинівську загальноосвітню школу-інтернат на Заклад загальної середньої освіти I-II cт. №8, затверджено Статути станції юних техніків та закладу загальної середньої освіти I-III cт. №13.

Комунальна сфера

Костянтинівська міська рада вирішила створити у місті житловий фонд соціального призначення з затвердженими нормами площі. Депутати надали Управлінню комунального господарства міста право внесення пропозицій у питанні включення об’єктів житлового фонду до фонду житла соціального призначення. Рішенням ради затверджено склад наглядової ради у сфері розподілу соціального житла та склад оціночної комісії.


Громадському формуванню “Гайдамаки” на 2 роки 11 місяців передали у тимчасове безоплатне користування приміщення для розміщення офісу площею 30,1 кв.м.

БФ “Бориса Колеснікова” передав у комунальну власність міста три ліфти.


Управління освіти міста передало у комунальну власність КП “СЄЗ” будівлю Костянтинівської гімназії, яка після об’єднання з загальноосвітньою школою №1 переїхала в її приміщення.

Депутати міської ради підтримали рішення міської ради про неприйняття у комунальну власність міста будинків Хімічного заводу, який визнано банкрутом та перебуває у процесі ліквідації. Це рішення підтримали 23 депутати, двоє - “утримались”. Раніше ці 29 будинків обслуговував ЖЕК заводу, тепер його немає. Прийняття житлового фонду на баланс міста неможливе у зв’язку з тим, що ліквідатор заводу не надав документацію на будівлі та комунікації.

Звітування депутатів міської ради

Вибори у Костянтинівську міську раду востаннє проводились у 2010 році, вже вісім років депутати міської ради виконують свої повноваження. На поточній сесії після попереднього активного тиску громадських активістів, громадських організацій, було прийнято рішення про орієнтовне визначення строків проведення звітування депутатів ради перед виборцями до 20 грудня 2018 року. “За” проголосувало 23 депутати, “проти”- один депутат Анатолій Фесенко, “не голосував”- Андрій Бакін. Команда руху “Сильні громади” буде спостерігати за процесом звітування.

Відтепер у Костянтинівці заборонено продаж алкоголю у торгівельних мережах з 22 год. вечора до 08 год. ранку. Придбати алкоголь можна буде лише у закладах ресторанного господарства.


Команда руху “Сильні громади” і надалі буде стежити за діяльністю Костянтинівської міської ради.

Координатор руху “Сильні громади” у Костянтинівці Вікторія Омельченко



Другие записи автора