Мрія, яка стала реальністю: з Костянтинівки вирушить поїзд на Івано-Франківськ | ZI.ua
Акция закончилась

Мрія, яка стала реальністю: з Костянтинівки вирушить поїзд на Івано-Франківськ

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці
16 ноября 2017, 10:26

Мрія, яка стала реальністю: з Костянтинівки вирушить поїзд на Івано-Франківськ

На Донеччині поїзд буде зупинятися Костянтинівці, Дружківці, Краматорську, Слов'янську (ст. Слов'янський курорт), Лимані та Святогірську. Маршрут потягу також пролягатиме через обласні центри Харків, Полтава, Київ, Львів та кінцева станція Івано-Франківськ.



Ініціатива запуску такого поїзду належить громадським активістам з Донеччини та Івано-Франківщини.

"Ідея адвокації запуску цього поїзду виникла під час проекту "Схід і Захід разом: Різдво в Карпатах” у січні 2016 року. Тоді активісти з Краматорська, Слов'янська та Дружківки, які були в гостях у друзів з Прикарпаття, зауважили, що зараз немає прямого потягу, який би з'єднав північ Донеччини і західні регіони України. Такий маршрут дуже потрібен, щоб забезпечити пряме сполучення між заходом і сходом України та посилити внутрішній туризм. Приймаюча сторона і гості домовились докласти зусиль, щоб переконати “Укрзалізницю” та Міністерство інфраструктури запустити такий потяг", - розповів Павло Островський, представник руху "Сильні громади".

Ця ініціатива набула певного резонансу - підписи за появу такого поїзду збирали як в Івано-Франківську, так і на Донеччині. Рух "Сильні громади" ініціював кампанію зі збору підписів в десятьох містах Донецької області - загалом було зібрано понад 1500 підписів. Також ініціативу підтримали депутати Краматорської міської ради та Донецька обласна державна адміністрація. І от, у вересні цього року стало відомо, що “Укрзалізниця” запровадить такий поїзд вже цього року. Тож, мешканці Донеччини зможуть вирушити на Різдвяні свята до Львова, Івано-Франківська або в Карпати.

Крім того, “Укрзалізниця” запускає з 10 грудня поїзд Лисичанськ-Ужгород. Цей рейс стане найдовшим серед усіх пасажирських маршрутів “Укрзалізниці”. Продаж квитків на поїзди Костянтинівка-Івано-Франківськ та Лисичанськ-Ужгород буде доступним вже найближчими днями.

Рух "Сильні громади" 


Другие записи автора

Комментарии