Маєш право знати: огляд основних рішень сесії Костянтинівської міськради | ZI.ua
Акция закончилась

Маєш право знати: огляд основних рішень сесії Костянтинівської міськради

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці
2 февраля 2017, 18:23
Серед основних питань, які розглянули депутати – реорганізація навчальних закладів та створення опорної школи у Костянтинівці, встановлення надбавки до посадового окладу і преміювання меру та заступникам, питання соціальної сфери, зміни до бюджету на 2017 рік та земельні питання.
Активісти руху «Сильні громади» проаналізували рішення сесії Костянтинівської міської ради.

Почалось засідання з доповіді керівника Костянтинівської місцевої прокуратури, старшого радника юстиції Вікторії Ткачук. Вона розповіла про стан злочинності у Костянтинівці та районі за минулий рік, заходи, що вживаються правоохоронними органами щодо запобігання, та про результати діяльності Костянтинівської місцевої прокуратури.

Одним з важливих сесії було питання про реорганізацію навчальних закладів та створення опорного закладу у м. Костянтинівці. Однак голосування перенесли через пікет групи людей, які виступали проти об’єднання двох шкіл.

Доповідала під час засідання керівник управління освіти Ольга Барабаш.



«Опорна школа – це заклад нового покоління з сучасним обладнанням, з високим рівнем освіти, взірець для інших освітніх закладів. У нашому місті такий навчальний заклад буде створено на базі ЗОШ I-III ступенів №1. Але у зв’язку з тим, що в цій школі навчається всього до 100 учнів, її треба буде наповнювати», – зазначила Ольга Барабаш.

 Для цього, на її думку, має бути проведено оптимізацію двох навчальних закладів шляхом злиття школи №1 та Костянтинівської гімназії, приміщення якої замале для розміщення понад 450 учнів, кількість яких зростає з кожним роком.

Оптимізація цих двох закладів освіти дасть змогу зекономити бюджетні кошти, до того ж, батьки дітей гімназії особисто фінансують шкільний автобус, що забезпечить підвіз дітей до нової школи без додаткових витрат. 



Після виступу керівника управління освіти, слово надали так званим «захисникам» загальноосвітньої школи №1, які вже 2 роки «воюють» з керівником відділу освіти, поширюють неправдиву інформацію щодо закриття школи, пишуть скарги у різні інстанції. Їх не влаштовує оптимізація двох закладів, особливо об’єднання з гімназією, яку вони безпідставно поливають брудом. Їхні дії протягом останніх 2-х років вказують на цілеспрямовану боротьбу з новою начальницею управління освіти Ольгою Барабаш, яка зупинила корупційні схеми в управлінні. А оптимізацію школи №1 використовують як інструмент цькування.

Керівництво школи залучило до цього конфлікту групу людей, які систематично влаштовують різні акції. На цій сесії міської ради «захисники першої школи» знову показали «цирковий виступ» за участю керівника руху «ДІЯ» (ініціатива Яроша), а саме Сергія Чиріна та його прибічників з іншого міста та місцевих учасників руху. Своїми діями вони поставили під загрозу прийняття рішення про опорну школу.

На сесії також було багато представників громадських організацій міста, які підтримують Ольгу Барабаш, бо вважають її керівником нового рівня, який зможе втілити освітні реформи у місті.

В результаті секретар міської ради запропонував скерувати питання оптимізації навчальних закладів на доопрацювання до постійної комісії міської ради з питань освіти, науки, справ молоді, культури, фізкультури та спорту. Голосування не відбулось.





Будемо сподіватись, що все ж таки положення про опорну школу буде прийнято найближчим часом.

Доплата меру і заступникам

Для прийняття рішення про встановлення надбавки до посадового окладу та преміювання міського голови, секретаря міської ради, заступників міського голови та керуючого справами виконкому не вистачило голосів.

Закінчилась сесія представленням нового в.о. начальника Костянтинівської поліції Віталія Хівріча.

Координаторка руху «Сильні громади» у Костянтинівці Вікторія Омельченко

 

Другие записи автора