V Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу» | ZI.ua
Акция закончилась

V Всеукраїнська спартакіада серед інвалідів праці «Сила духу»

журналист, руководитель литературного объединения «Зеркало»
19 апреля 2017, 11:12

20 квітня в Бахмуті на базі стадіону «Металург» відбудуться відбіркові регіональні змагання V Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

Вперше ця спартакіада була організована Фондом соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в 2013 році. Проведення заходу відбувається спільно з управлінням з питань фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністрації і Донецьким регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Метою цього заходу є підтримка осіб, потерпілих внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, у тому числі інвалідів внаслідок трудового каліцтва, реабілітація їх засобами фізичної культури і спорту для подальшої адаптації в суспільстві.

Змагання проводяться серед чоловіків і жінок різного віку з 6 видів спорту: армспорт, бомбаскет (кидання м’яча в баскетбольне кільце), гирьовий спорт, дартс, настільний теніс, шахи. На відбірковому етапі в кожному виді спартакіади виявляються кращі, з яких формується збірна команда регіону для участі у фінальних змаганнях Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці «Сила духу».

Відзначимо, що представники Донецької області, незважаючи ні на що, виїжджали на фінальні етапи Всеукраїнської спартакіади кожного року – з 2013-го по 2016-й. Регіональні змагання спартакіади проводитимуться в Бахмуті на стадіоні «Металург» уже третій рік поспіль. Урочисте відкриття – о 10:00.

Фінальні змагання V Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» відбудуться у червні поточного року в Одесі.

Другие записи автора

Комментарии