У Добропіллі за допомогою карт вирішуватимуть проблеми міста | ZI.ua
Акция закончилась

У Добропіллі за допомогою карт вирішуватимуть проблеми міста

журналист, руководитель литературного объединения «Зеркало»
20 февраля 2017, 13:42

У Добропіллі за допомогою карт вирішуватимуть проблеми міста


Наше місто стало одним із переможців конкурсу з картування громад. Проект реалізується в межах дворічного проекту «Містки громадської активності», що фінансується Європейським Союзом та впроваджується ВГО «Українська бібліотечна асоціація» у партнерстві з ГО «Центр культурного менеджменту» (Львів), Благодійним фондом «Помагаєм» (Дніпро) та Фондом розвитку інформаційного суспільства (Варшава) у 2016-2018 рр.

Картування – це виявлення проблем міста, сильних і слабких сторін, його потенціалу, а також пошук ресурсів для вирішення питань громади. За допомогою позначок на карті ініціативна група фіксує такі місця, на які треба звернути увагу активних громадян.

Добропілля пройшло відбір на участь у навчанні з такого картування і стало одним із 14 міст України, де буде впроваджуватися цей проект. Після успішного захисту проектів громадські активісти отримають гранти для того, щоб покращити співпрацю зі своєю громадою і поширити карти міста серед зацікавлених сторін.

Під час навчальних семінарів тренери з України та Польщі вчать громадських активістів як ефективно взаємодіяти з місцевою владою та всіма зацікавленими у розвитку міста сторонами.

Наше місто у проекті представляють громадські організації «Добропільський центр молоді «Добро» та «Центр муніципального розвитку міста Добропілля».

«Ідея картування міста цікава не просто сама по собі. Картування має стати тим інструментом, який зможе згуртувати громаду навколо вивчення потреб міста, розвитку його можливостей, і таким чином сприятиме змінам на краще», - так розповідають про проект учасники ініціативної групи з Добропілля.







Контакти для ЗМІ: (050 213 85 98 – Ольга); [email protected]

(050 254 36 89 – Вікторія); [email protected]

Другие записи автора