Святкові урочистості з нагоди 30-річчя Костянтинівської районної організації ветеранів України | ZI.ua
Акция закончилась

Святкові урочистості з нагоди 30-річчя Костянтинівської районної організації ветеранів України

журналист, руководитель литературного объединения «Зеркало»
11 апреля 2017, 09:10

Святкові урочистості з нагоди 30-річчя Костянтинівської районної організації ветеранів України
Святкові урочистості з нагоди 30-річчя Костянтинівської районної організації ветеранів України відбулися у клубі селища Довга Балка за участю голів первинних організацій ветеранів, ветеранського активу та очільників територіальних громад району.

На початку свята ветеранів привітали виконуючий обов’язки голови районної державної адміністрації Олег Ісаков та голова районної ради Олександр Оносов. Зі словами подяки вони згадали про тих, хто очолював районну організацію ветеранів протягом 30-річного її існування. Звертаючись до учасників зібрання, Олександр Оносов відзначив, що члени ветеранської організації мають активну громадську позицію, на їх рахунку чимало добрих та благородних справ. «Досвід ветеранів є цінним надбанням суспільства, яскравим прикладом для наслідування молодому поколінню, взірцем служіння народу та державі у наші дні. Вирішувати проблеми ветеранів району допомагають злагоджені взаємостосунки ветеранської організації з органами місцевого самоврядування та депутатським корпусом», - підкреслив посадовець.

О.І.Ісаков та О.Л.Оносов урочисто вручили регалії Почесним громадянам Костянтинівського району, звання яким присвоїли напередодні свята: Павлу Савелійовичу Будареву, Сосо Полікарповичу Кюрджиєву та Володимиру Івановичу Кравченку.

Сердечні привітання висловила голова районної організації ветеранів Тамара Резніченко, яка підкреслила активну участь ветеранів у громадському житті району, особливо щодо співпраці з органами місцевої влади з питань збереження і охорони меморіалів, обелісків і могил загиблих у роки Другої світової війни, вагомого вкладу в справу національно-патріотичного виховання.

Але родзинкою урочистого заходу стала знаменна подія районного масштабу – до 30-річчя утворення Костянтинівської районної організації ветеранів України та 85-річчя Донецької області створений альманах «Слово про ветеранів Костянтинівського району». Автор ідеї та редактор – заступник голови районної ради Лариса Степаненко.

Презентувавши книгу, Лариса Миколаївна відзначила, що була проведена велика робота по збору матеріалу: залучалися краєзнавці, старожили, знавці рідного краю, велася робота в архівах, шкільних музеях. Багатьох людей, про яких йде у ньому мова, вже немає, але свою сторінку в історії району вони залишили. Завдяки живим ветеранам війни та праці, Почесним громадянам району вдається відтворювати періоди утворення, становлення та розвитку нашого краю.

В альманасі зібраний матеріал про 30-тирічний період діяльності районної ветеранської організації, її керівників первинної ланки, активістів ветеранського руху. Крім того, подаються розповіді про людей – жертв нацистської сваволі, спогади місцевих жителів про складні роки Голодомору, дітей війни. Окремою сторінкою виділені історії життя вимушених переселенців із Західної України.

Альманах складається з 14 розділів, які будуть і надалі доповнюватися матеріалами з історії життя мешканців сел Костянтинівського району, що дозволить глибше зрозуміти його витоки, допоможе зберегти українську національну ідентичність.

Цього дня на адресу ветеранської організації прозвучало багато теплих слів привітання, в тому числі від Л.А.Бех, відповідального секретаря Донецької обласної організації ветеранів України, І.А.Ковальова, голови Костянтинівської міської організації ветеранів. Присутні ділилися своїми спогадами, вітали ювілярів. Атмосферу свята ветеранам подарували працівники районного будинку культури «Ювілейний».

Другие записи автора