Сьогодні вівторок, 3 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, вівторок, 3 жовтня

3 жовтня 2023, 07:57 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1965
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, вівторок, 3 жовтня
Фото из открытых источников

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу сталося 35 бойових зіткнень. Всього ворог завдав 8 ракетних і 47 авіаційних ударів, зробив 27 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах.

Російська федерація атакувала Україну 7 ударними БПЛА типу Shahed-136/131 з південно-східного напрямку. Нашої протиповітряної обороною знищені 4 ворожих «шахеда».

В результаті російських терористичних атак, на жаль, є загиблі і поранені серед цивільного населення. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки і цивільна інфраструктура.

Авіаційні удари отримали Степ Сумської області; Куп'янськ, Іванівка і Чернещина Харківської області. Під ударами ворога виявилися Зарічне, Спірне, Лиман, Клещиївка, Олександро-Шультино, Марьінка, Новомихайлiвка, Парасковіївка, Урожайне, Старомайорське, Новодаровка Донецької області. А також - Мала Токмачка Запорізької області і Миколаївка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення наших військ на загрозливі напрямки. Нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в бєлгородській області.

На Купянському напрямку противник наступальних (штурмових) дій не вів.

На Ліманському напрямку Сили оборони відбили атаки противника в районі населеного пункту Макіївка Луганської областi..

На Бахмутському напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі Андріївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку противник намагався відновити втрачене становище в районі Авдіївки Донецької області, але успіху не мав. Крім того, наші захисники успішно відбили атаки ворога в районі на схід від Степного Донецької області. Ворог зробив 10 невдалих атак в районах Марьінки і Новоміхайлiвки Донецької області.

На Шахтарському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника поблизу Старомайорского Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник безуспішно намагався відновити втрачене положення на захід від Вербової і на південний схід від Малої Токмачки Запорізької області.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку. Завдають окупаційним військам шкоди в живій силі і техніці, закріплюються на зайнятих рубежах і виснажують ворога.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення і наносять успішну поразку по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 1 - по зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ вразили 2 райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, пункт управління, 2 станції РЕЗ і 4 артилерійські засоби противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ