Сьогодні субота, 23 вересня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, суботу, 23 вересня

23 вересня 2023, 08:48 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Ил'іновка, Покровськ, Мирноград, Добропілля 1986
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, суботу, 23 вересня
Фото из открытых источников

За минулу добу окупанти атакували Україну 6 ударними БПЛА типу Shahed-136/131, з яких 2 знищені засобами протиповітряної оборони України.

Крім цього, від ракетної атаки на місто Кременчук постраждали більше 30 осіб, серед яких троє дітей. Також через цинічного ракетного удару постраждали і мирні жителі Юрковки Запорізької області. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Сьогодні вночі окупанти в черговий раз атакували Україну ракетами і дронамі-камікадзе типу "Shahed-136/131". Інформація про наслідки цієї терористичної атаки уточнюється.

Сили оборони України продовжують ведення оборони на сході і півдні України,

Ведуть наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні дії на Бахмутському напрямку. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах.

За минулу добу відбулося понад 30 бойових зіткнень. Ворог завдав 5 ракетних і 49 авіаційних ударів, зробив 24 обстріла з реактивних систем залпового вогню, як по позиціях наших військ, так і по цивільних об'єктах держави.

Під артилерійським вогнем опинилися понад 120 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанскому напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах. Проводить активну диверсійну діяльність в прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Бахмутському напрямку Сили оборони успішно відбили атаки противника в районах Міньковки, Орєхово-Василівки і Григоровки Донецької області. Противник намагався.
відновити втрачене становище в районі Андріївки Донецької області, успіхів не мав.

Сили оборони продовжують штурмові дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку українські воїни успішно відбили атаки противника в районах Авдіївки і Сіверська Донецької області.

На Марьінскому напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Марьінкі і Красногорiвки Донецької області, де за минулу добу зробив 12 невдалих спроб витіснити наші підрозділи з займаних позицій.

На Запорізькому напрямку атаки ворога в районах Роботиного і Вербового Запорізької області завершилися для окупантів значними втратами, як в живій силі, так і в техніці.

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, наносять окупаційним військам значної шкоди в живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту і змушують відходити з займаних позицій.

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують контрбатарейну боротьбу, знищують склади забезпечення і наносять успішну поразку по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала удару по штабу командування чорноморського флоту росії у тимчасово окупованому Севастополі. А також - 12 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки та 4 - по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділами ракетних військ вражені 2 зенітно-ракетних комплексу і 4 артилерійські засоби противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ