Сьогодні субота, 21 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, суботу, 21 жовтня

21 жовтня 2023, 08:01 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 3261
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, суботу, 21 жовтня
Фото из открытых источников

Сьогодні вночі російські окупанти завдали чергової ракетно-авіаційний удар по Україні, застосувавши керовані авіаційні ракети Х-59, крилаті ракети «Іскандер-К» і ударні БПЛА типу Shahed-136/131. Інформація про наслідки терористичної атаки уточнюється.

За минулу добу відбулося понад 100 бойових зіткнень. Противник цинічно завдав ракетного удару по школі в Костянтинівці Донецької області, будівля навчального закладу майже повністю зруйновано.

Всього ворог завдав дев'ять ракетних і 39 авіаційних ударів, зробив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам. В результаті російських терористичних атак, на жаль, загинули і поранені мирні жителі.

Руйнування і пошкодження отримали школа, багатоквартирні і приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

Авіаційних ударів зазнали: Білогорівка Луганської області; Кліщіївка, Курдюмівка, Нью-Йорк, Авдіївка, Керамік, Ласточкине, Новомихайлівка, Старомайорське, Урожайне Донецької області; Зміївка, Берислав, Козацьке, Новоберислав, Тягинка та Придніпровське Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися близько 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень уздовж державного кордону в белгородській області.

На Куп’янському напрямку українські воїни відбили понад 20 атак ворога в районах Синьківки і Іванівки Харківської областi..

На Лиманському напрямку Сили оборони не допустили втрати позицій в районі Невельського Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили все атаки противника в районах Богданівки і Хромового. Також ворог безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі Кліщіївки Донецької області.

Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, наносять ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку противник не залишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові численні втрати. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалінового, Степного і Первомайського Донецької області.

На Мар’їнському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії за підтримки авіації в районах Мар’їнки та Новомихайлівки Донецької області. Тут наші захисники відбили близько 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку українські воїни відбили атаки загарбників в районах Золотої Ниви і Старомайорского Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районі Полтавки Запорізької області. Також противник безуспішно намагався відновити втрачене становище в районі Роботіно Запорізької області.

На Херсонському напрямку Сили оборони ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогненне ураження по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки і чотири - по зенітно-ракетних комплексів противника.

Підрозділи ракетних військ вразили пункт управління, склад боєприпасів, три райони зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, станцію РЕБ противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ