Сьогодні понеділок, 30 жовтня: Зведення Генштабу ЗСУ | ZI.ua
Акция закончилась

Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, понеділок, 30 жовтня

30 жовтня 2023, 07:59 | Офіційно | Костянтинівка, Дружківка, Краматорськ, Ил'іновка, Покровськ, Курахове, Бахмут, Торецьк, Мирноград, Слов'янськ, Добропілля, Лиман 1779
Поділитися:
Зведення Генштабу ЗСУ на сьогодні, понеділок, 30 жовтня
Фото из открытых источников

За даними Генштабу ЗСУ, за минулу добу сталося близько 60 бойових зіткнень. Всього ворог завдав один ракетний і 88 авіаційних ударів, зробив 70 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населеним пунктам.

В результаті російських терористичних атак, на жаль, загинули і поранені мирні жителі. Руйнування і пошкодження отримали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Також, у ніч на 30 жовтня, противник завдав черговий авіаційний удар по Україні, застосувавши 12 ударних БПЛА типу «Shahed-136/131». Протиповітряної обороною знищені всі 12 ворожих «шахедів».

Авіаційних ударів зазнали: Синьківка, Петропавлівка, Новоосинове, Піщане Харківської області; Серебрянське лісництво, Білогорівка Луганської області; 

Під ударами ворога були Новоселівка, Верхньокам’янське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Новобахмутівка, Авдіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка, Золота Нива, Старомайорське Донецької області;  

А також - Мала Токмачка, Роботине, Новоданилівка Запорізької області; Веселе, Одрадокам'янка, Тягинка, Іванівка Херсонської області.

Під артилерійським вогнем виявилися понад 100 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької і Херсонської областей.

На Волинському і Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без істотних змін.

На Північному і Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність в прикордонних районах, проводить активну диверсійну діяльність з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки.

На Куп’янському напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Синьковка і Іванівка Харківської області, де наші захисники відбили сім атак противника.

На Лиманському напрямку наші захисники відбили атаку ворога на південний схід від Тернів Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог безуспішно намагався відновити втрачене положення у Андріївки. У свою чергу Сили оборони України продовжують штурмові дії на південь від Бахмута, завдають ворогові втрати в живій силі і техніці, закріплюються на досягнутих рубежах.

На Авдіївському напрямку ворог не залишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогові значні втрати. Безуспішними були наступальні дії противника в районах Новокаліново, Авдіївки, Опитне, Первомайського Донецької області. Тут наші захисники відбили більше 10 атак ворога.

На Мар’їнському напрямку  ворог вів безуспішні штурмові дії в районах Мар’їнки та Новомихайлiвки Донецької області, де українськими воїнами відображені 20 атак ворога.

На Шахтарському напрямку наші захисники відбили атаку противника на південь від Угледара Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог п'ять разів намагався відновити втрачене становище в районі Роботиного Запорізької області, успіху не мав.

У той же час Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наносять окупаційним військам втрати в живій силі і техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

На Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, наносять вогненна поразка по тилах противника.

За минулу добу авіація Сил оборони завдала 16 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ вразили шість районів зосередження особового складу, озброєння і військової техніки, пункт управління, три зенітно-ракетних комплексу і шість артилерійських засобів противника.


Новости партнеров


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ